UPDATE: Vlad Stoica, propus de PSD la şefia ANCOM, a avut 283 de voturi „pentru” şi 36 de voturi „împotrivă”. Mircea Valentin Rozolea a obţinut doar 23 de voturi „pentru”, Manuela Catrina a obţinut 12 voturi „pentru” şi Ion Smeeianu un singur vot „pentru”.

Comisiile pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au validat, luni, următorii candidaţi:

- Vlad Stoica, fostul şef al Cancelariei ex-premierului Victor Ponta în 2013, propus de PSD.

- Ion Smeeianu, fostul şef al Poştei Române. 

- Manuela Catrina, fostul secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Destinul tragic de care au avut parte trei membri ai aceleiași familii din Bistrița. Au fost găsiți morți în casa lor- wowbiz.ro

- Mircea Rozolea.

 Parlamentul trebuie să aleagă unul din următorii patru candidați: Vlad Stoica (fost șef al cancelariei premierului Victor Ponta), Manuela Catrina (fost secretar de stat la Ministerul Comunicațiilor în guvernele PSD) Ion Smeeianu (fost șef al Poștei Române în guvernul Ponta) și Mircea Rozolea.

ANCOM a rămas fără președinte după ce Sorin Grindeanu a demisionat săptămâna trecută pentru a reintra în forță în viața politică la vârful PSD. 

Salariu de 10.000 de euro lunar pentru fostul șef al ANCOM, Sorin Grindeanu

Fostul premier Sorin Grindeanu, care a deținut funcția de președinte al ANCOM până de curând, și-a publicat declarația de avere care-i arată veniturile din 2019. Potrivit documentului, Sorin Grindeanu a avut un salariu lunar de 44.000 de lei (aproape 10.000 de euro) lunar.

sorin grindeanu
Sorin Grindeanu, șef al ANCOM până de curând

Fostul șef al ANCOM a înregistrat în 2019 o creștere spectaculoasă de venituri față de 2018.

Astfel, dacă în 2018 Grindeanu a avut din salariul de la ANCOM un venit de 156.802 lei, în 2019 fostul premier a obținut de la ANCOM un venit de 528.221 lei. Asta înseamnă un salariu lunar net de 44.000 de lei.

Sorin Grindeanu a reușit să pună și bani deoparte. Potrivit ultimei sale declarații de avere, șeful ANCOM și-a deschis în 2019 trei conturi bancare în care are 37.000 de lei și 110.000 de euro.

Cine ar putea fi noul șef al ANCOM

PSD – prin Birourile Permanente ale Parlamentului, pe care le controlează – a impus un calendar accelerat de numire a noului președinte ANCOM. Având cele mai multe voturi în actualul Parlament, PSD și-ar putea impune candidatul favorit.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si