Close sidebar
Close sidebar

O comuna din Dolj atrage agricultorii ca un magnet. Ce o face atat de specială?

Localitatea Bratovoesti este raiul legumelor, fructelor, dar si al florilor.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Peste 200 de oameni le cultiva in solarii, tunele sau in camp. Cei mai multi si-au facut afaceri cu zeci de soiuri de flori, pentru ca, spun ei, acestea aduc cele mai mari profituri.

Cat cuprinzi cu ochii, vezi numai sere. Asa arata comuna Bratovoesti, din Dolj. Cei mai multi localnici au afaceri cu flori. Este si cazul unei familii care obtine anual peste 12 soiuri de flori.

Citeste si: Au descoperit la ei arme, bani, kilograme de aur, dar au decis că sunt NEVINOVAȚI! Lovitura dată astăzi de JUSTIȚIA din România în favoarea unor interlopi!

Primole, pansele si zambile. Sunt doar cateva dintre florile pe care aceasta producatoare le vinde primavara, in luna cadourilor. Spune ca pietele din Sibiu sunt mai profitabile decat cele din Craiova.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

In cele 3 solarii incalzite si alte cateva tunele a reusit sa obtina anul acesta peste 50.000 de flori, pe care le tine la temperaturi cuprinse intre 7 si 15 grade.

Altii au decis ca vor avea mai mult succes cu florile atarnatoare. Alex Mic are 24 de ani si cultiva peste 15 tipuri.

Anul acesta a cumparat ghivece in care creste caliope.

Citeste si: Imagini dureroase de la înmormântarea lui Tudor Simionov, sportivul român ucis la Londra! Iubita, părinții și prietenii, în lacrimi la căpătâiul lui! Lacrimile au curs necontenit pe obrajii lor!

In comparatie cu alti producatori, care nu reusesc sa obtina mai mult de 8 lei pe floare, Alex le vinde cu 15-20 de lei in piete din Craiova, Deva si Hunedoara.

In comuna Bratovoesti peste 200 de oameni au afaceri profitabile in agricultura. Cei mai multi au accesat fonduri agricole, fara de care nu ar fi putut sa-si intretina afacerea.
Bratovoesti este si comuna care asigura un sfert din productia de tutun a tarii.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI