Medicii au fost puși în fața unei situații inedite! O femeie în vârstă de 50 de ani din Toronto s-a prezentat la spital cu stări de rău, fiind dezorientată și slăbită. Se simțea atât de rău încât a leșinat din senin și s-a lovit la cap de blatul din bucătărie în timp ce le făcea de mâncare copiilor ei.

În momentul în care a ajuns la unitatea medicală, doctorii au observat că respirația femeii mirosea a alcool, chiar dacă spunea că nu a pus nici măcar un strop de băutură în gură.

A durat doi ani până când femeia a aflat ce se petrece cu adevărat cu ea.

„Ea și-a vizitat medicul de familie iar și iar și a mers la camera de gardă de șapte ori în decurs de 2 ani”, a precizat Dr. Rahel Zewude, specialist în boli infecțioase de la Universitatea din Toronto, notează CNN.

Citește și: VIDEO Stresul termic umple camerele de gardă! Tot mai mulți români se trezesc bolnavi

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

spital, alcool, sindrom rar

Femeia avea atât de mult alcool în sânge încât viața îi era pusă în pericol

După ce i-au făcut investigații, medicii au descoperit că femeia avea un nivel uriaș de alcool în sânge, de 62 de milimoli pe litru, în condițiile în care cantitatea normală este de sub 2 milimoli.

Așa cum era de așteptat, medicii au considerat că de vină pentru această valoare ar fi consumul de alcool al femeii, dar nu era nici pe departe așa.

Abia după șapte vizite la medic,  femeia a fost diagnosticată cu sindromul auto-brewery, cunoscut și sub denumirea de sindromul fermentației intestinale. Această afecțiune este foarte rară și presupune ca bacteriile și ciupercile din tractul gastrointestinal transformă carbohidrații din alimentele obișnuite în etanol.

„Majoritatea pacienților au fost considerați ca „băutori ascunși” sau cu probleme de comportament înainte de diagnostic”, a precizat Dr. Fahad Malik, gastroenterolog în New York, care a mai spus că are 30 de pacienți care suferă de această tulburare.

Citește și: O familie din Cluj, găsită fără suflare în curtea casei! Ce le-a adus sfârșitul celor 3 oameni

spital, alcool, sindrom rar


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si