În perioada 30 martie – 1 aprilie circulația aerului se va face din sector preponderent sud-vestic și sudic, iar spre final vestic, astfel că va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer tropical, încărcate cu particule de praf cu origine sahariană, în speial către sudul și sud-estul Europei, inclusiv în zona României.

O masă de aer cald cu praf saharian ajunge în România

Concentrațiile particulelor de praf care urmează să ajungă deasupra României vor fi mai reduse în comparație cu cele din sudul Peninsulei Italice și al Peninsulei Balcanice, precizează ANM.

Citeste si: Anunțul ANM în România: Posibile „ploi roșii” în următoarele zile

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Depunerile de praf vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, începând de joi (31 martie) în vestul, centrul și nordul țării, apoi, pe arii restrânse și în restul țării.

Prognoza meteo pe 31 martie

Astăzi prognoza meteo arată o vreme cu înnorări accentuate, în special în jumătatea de vest a țării. În această zonă se vor înregistra precipitații însemnate cantitativ spre seară.

În restul zonelor țării, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și ploi ce vor avea loc pe arii restrânse, dar acestea nu vor fi însemnate din punct de vedere cantitativ. Vor avea loc averse cu descărcări electrice, ploile având mai mult caracter de ploi de vară.

Citeste si: VIDEO- Este posibil ca de Paște să putem schia în stațiunile din România. La munte este încă zăpadă pe pârtii

În zona montană înaltă, stratul de zăpadă va începe să se subțieze după ce ploile vor contribui la topirea zăpezii. Vântul va avea intensificări pe creste, iar la rafale va avea o viteză de 80-90 km/h. În celelalte zone ale țării, vântul va bate cu 50 km/h.

Temperaturile maxime de astăzi se vor încadra între 24 și 14 grade, cu o vreme într-un proces de continuă încălziri și temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă din an. Temperaturile minime se vor încadra între 13 și 5 grade Celsius.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si