Cristian Pomohaci risca sa ramana si fara o jumatate din repertoriul sau, dupa scandalul sexual care l-a lasat deja fara meseria de preot. Interzis in altar de catre mai marii Bisericii Ortodoxe Romane, Pomohaci se confrunta cu o problema mare si in ceea ce priveste show-ul artistic. O mare parte din repertoriul sau este format din imnuri religioase (pricesne), pe care Pomohaci obisnuia sa le cante imbracat chiar in costum preotesc.

Acest lucru ar putea sa nu mai fie posibil dupa caterisirea sa.

Priceasna este o forma de cantare bisericeasca ortodoxa care se practica in timpul Sfinei Liturghii, in care preotul si credinciosii se impartasesc cu Sfintele Taine. In ultima perioada, denumirea a devenit generica pentru o gama mai larga de cantece din folclorul religios romanesc, iar artistii de muzica populara care le-au cules si-au inclus in repertoriul lor aceasta forma de muzica.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Pricesnele au un continut centrat pe comportamentul moral crestin, rugaciune si iertare, dar si multumire si lauda la adresa lui Dumnezeu. In cazul lui Pomohaci, aceste notiuni nu prea mai sunt de actualitate. In plus, acesta obisnuia sa sustina concertele de pricesne chiar in biserici sau in deschiderea spectacolelor mai mari, atunci cand obisnuia sa-si faca o intrare fastuoasa.
Deja site-uri precum crestinortodox.ro – cea mai mare comunitate ortodoxa din lume, au eliminat din baza de date toate inregistrarile audio cu Cristian Pomohaci cantand muzica religioasa.

  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si