O tânără de 20 de ani a murit după ce a mâncat Tiramisu. Ce s-a întâmplat?
Anna Bellisario, o tânără din Italia în vârstă de 20 de ani, a murit după ce a mâncat o porție de Tiramisu "vegan". Tragedia s-a întâmplat în luna ianuarie anul trecut, dar acum au venit rezultatele finale ale anchetei.
Author: Sorin Negru miercuri 17 ianuarie 2024 , 15:23
Italianca Anna Bellisario avea alergii severe la lactate, iar Tiramisu "vegan" pe care l-a consumat conținea marcarpone, arată ancheta citată de postul Sky.it.
Anna a suferit un șoc anafilactic în data 26 ianuarie 2023. Înainte ca echipajele de urgență să sosească la fața locului, un angajat al restaurantului a încercat să o resusciteze pe tânără, însă eforturile sale au fost în zadar.
Procurorul din Milano, Marcello Viola, a arătat că mascarpone din crema folosită în prăjitura tiramisu vegan „a provocat moartea Annei Bellisario”, în vârstă de 20 de ani.
De ce a murit Anna Bellisario după ce a consumat tiramisu?
Procutorii au luat „măsura interzicerii temporare a desfășurării oricărei activități antreprenoriale” timp de un an împotriva a doi manageri ai firmei producătoare de „Tiramisun”, Giovanna Anoia și Giuseppe Loiero, mamă și fiu.
Ambii sunt cercetați pentru omucidere din cauza morții Anna Bellisario, în vârstă de 20 de ani.
Investigația a scos la iveală faptul că furnizorii de deserturi au confundat deserturile vegane cu cele care conțin lapte.
Procurorii au schițat până acum „un tablou îngrijorător de lipsă de scrupule".
Anchetatorii au exclus ca desertul să fi fost contaminat, deoarece ambalajul său era bine sigilat.
Nereguli majore la producția deserturilor "vegane"
Activitatea de investigație a dus la „identificarea cauzei incidentului cu tiramisu parțial ingerat de victimă: moartea a intervenit din cauza prezenței beta-lactoglobulinelor în ciuda faptului că produsul a fost vândut ca „vegan”.
„Când produci un astfel de produs, nu te gândești la cei care suferă de alergii, îl faci pentru vegani, nu pentru cei care suferă de alergii”, a încercat să se justifice Giovanna Anoia, șefa liniilor de producție a companiei producătoare de „Tiramisun”.
În actele de cercetare, care au dus la măsurile de interdicție pentru Anoia și fiul ei Giuseppe Loiero, sunt mai multe interceptări precum cea din care rezultă că femeia „a subestimat tipul de consumatori cărora le-ar putea fi destinat produsul”.
Judecătorii au constatat că firma de alimentație „pregătea produse vegane și nevegane în același mediu, în același timp și pe aceeași masă". S-a constatat folosirea „preparatelor de origine animală”, precum mascarpone, și a „ingredientelor de origine vegetală”, iar acestea au fost confundate în producerea deserturilor.
În plus, cei care au lucrat în laborator nu aveau „pregătire adecvată”, spre exemplu un angajat urmase doar „curs general” de „patru ore pe legislația actuală privind igiena alimentară”.
Destin curmat pentru Anna Bellisario după 4 lingurițe de Tiramisu
În seara zilei de 26 ianuarie, Anna Bellisario a mâncat „patru lingurițe” de „Tiramisun” dintr-un lot vândut ca „vegan” dar care conținea „mascarpone și deci lapte” într-un fast-food specializat în alimentație vegană.
Tânăra a fost mereu foarte atentă la ceea ce mănâncă și, de asemenea, în seara respectivă le precizase managerilor restaurantului că „între ingrediente să nu fie nici ouă, nici lapte”, așa cum mai reiese „din analiza imaginilor de supraveghere video”.
Dacă pe eticheta produsului s-ar fi menționat cel puțin „urme de lactoză sau derivați ai acesteia”, explică judecătorul de instrucție, tânăra „nu ar fi comandat și consumat desertul, care s-a dovedit fatal”.