Conform The Guardian, printre descoperirile principale ale studiului este si cea ca intre 20 si 30% dintre bolile inflamatorii ale intestinelor incep acum in copilarie.  
De asemenea, se arata ca boala ficatului gras neprovocat de alcool a devenit cea mai comuna cauza de boli cronice de ficat la copii si adolescenti in tarile occidentale. Chiar si copii de trei ani au fost diagnosticati cu aceasta boala.
Costul tratarii afectiunilor legate de obezitate consuma acum o zecime din toate cheltuielile de sanatate in Europa si, potrivit raportului, ameninta sustenabilitatea serviciilor publice de sanatate in toate tarile.


Raportul a fost comandat de United European Gastroenterology (UAG) si se bazeaza pe date din 46 de tari din zona europeana.   

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Rusia amenință pe față România. „Moscova ar putea bombarda ținte militare”. Ce țări mai sunt în vizorul Kremlinului- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si