Ucraineanca de 84 de ani a făcut un stop cardio-respirator și a murit la scurt timp după ce a intrat în România, într-un cămin din Galați. Potrivit autorităților gălățene, femeia avea un istoric medical.

Citeste si: Grupul Wagner a fost trimis la Kiev pentru a-l asasina pe Volodimir Zelenski

Aceasta a murit în noaptea de duminică spre luni, iar incidentul a fost anunțat la 112.

Victimei i s-au făcut manevre de resucitare timp de o oră. Femeia se afla în România împreună cu familia ei.

Mii de refugiați au trecut granițele României

Mii de refugiați ucraineni, în cea mai mare parte femei și copii, continuă să vină în România prin punctele de trecere de frontieră, în încercarea de a scăpa de războiul izbucnit în urmă cu trei zile în țara lor.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Imagini pline de emoție: O mamă plânge și își ia rămas bun de la copilul ei care va lupta contra rușilor

"Până la miezul nopţii, în România au intrat 14.188 de cetăţeni ucraineni, în 24 de ore, iar 7.298 au părăsit teritoriul României. În total, de la declanşarea agresiunii armate, în România se află 14.000 de cetăţeni ucraineni.

Ei au dreptul de a rămâne pe teritoriul României sau al altui stat al Uniunii Europene maxim 90 de zile. Dintre aceştia, cetăţenii care au cerut azil sunt 54”, a explicat Cărbunaru.

Mediul privat și voluntarii colaborează pentru a coordona refugiații

"Pentru a integra eforturile societăţii civile, mediului privat, dar şi al voluntarilor, premierul a constituit un grup de coordonare a asistenţei umanitare dedicate refugiaţilor, grupul este constituit la nivelul Cancelariei premierulu i, colaborează cu DSU pentru a coordona integrat toate măsurile de sprijin pentru refugiaţii din Ucraina.

Citeste si: Care este următoarea mișcare a lui Vladimir Putin? Un fost campion mondial și om politic a spus ce va urma

E o platformă care va putea fi accesată de pe site-ul Guvernului României”, a afirmat Dan Cărbunaru. El a menţionat că această platformă este funcţională, iar până în prezent au fost centralizate peste 100 de oferte prin intermediul ei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si