O metoda de vopsire relativ noua si care de regula se foloseste in scop industrial, insa care prinde din ce in ce mai mult teren chiar si in vopsirea autoturismelor, este vopsirea in camp electrostatic.

In cazul in care auziti pentru prima data despre acest terment, despre aceasta modalitate de vopsire, sunteti invitati sa cititi randurile urmatoare, pentru a va cateva informatii utile si interesante despre ce este si ce presupune vopsirea in camp electrostatic.

Procesul de pulverizare electrostatica a vopselei este o solutie perfecta pentru vopsirea accesoriilor metalice, deoarece foloseste campurile electrostatice pentru vopsirea obiectelor metalice necesare, pentru a preveni formarea ruginii.

Cum functioneaza un pulverizator cu vopsea electrostatica? Principiul este unul destul de simplu!

Pulverizatorul electrostatic de vopsea functioneaza pe pe baza unui camp electrostatic. Electrodul implementat in varful pulverizatorului de vopsea ajuta la crearea unor tensiuni mari de electricitate, astfel incat vopseaua sa se deplaseze intr-un ritm lent dar foarte precis prin capul dispozitivului, fiind ulterior aplicat pe suprafata care necesita vopsire. In acest fel, vopseaua este incarcata negativ iar suprafata este incarcata pozitiv. In momentul in care avem doua elemente, unul fiind incarcat negativ, unul fiind incarcat pozitiv, se va produce atractia.

Vopseaua prezenta in pulverizator se freaca de obicei de partile laterale ale pulverizatorului, pentru a fi asigurata acea incarcare negativa a vopselei pentru o fixare perfecta. Aceasta vopsea incarcata negativ se lipeste de orice tip de suprafata conductiva, avand astfel proprietatea de a oferi un finisaj perfect uniform.

Care sunt cele mai importante avanaje ale vopsirii in camp electrostatic?

Reducerea risipei de vopsea – in momentul in care auziti profesionistii ca vorbesc despre procesul de vopsire in camp electrostatic, ii veti auzi adesea referindu-se la vopsea ca „acopera” sau „inveleste” suprafata. Daca veti urmari cu atentie procesul de vopsire in camp electrostatic si modul in care particulele de vopsea se infasoara, invelesc la propriu ca un fel de patura obiectul respectiv, in timp ce pulverizatorul se misca in jurul sau, veti intelege de ce.

Calitatea de invelire pe care vopseaua o are maximizeaza cantitatea de pigment care se leaga apoi de suprafata si reduce cantitatea de vopsea care se pierde. Eficienta de transfer este extrem de mare, din acest punct de vedere, vopsirea in camp electrostatic fiind pe primul loc.

Suprafata vopsita este una foarte neteda – Adevarata calitate a unui finisaj, se poate obtine cu aplicarea vopselelor electrostatice, avand posibilitatea de a transforma orice obiect care pare invechit si trecut de mult de vreme, intr-unul nou si impecabil.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Rapididate in executie si timpi de uscare rapizi- Similar cu metodele de pulverizare a aerului, procesul electrostatic face aplicarea vopselelor extrem de rapida. Vopseaua aplicata electrostatic se usuca mai repede in comparatie cu metoda clasica, si nu necesita cuptoare cu caldura ridicata. Nu mai trebuie sa astepti saptamani intregi cu obiectele depozitate in incaperi speciale pentru uscare, in numai cateva zile procesul de vopsire in camp electrostatic fiind finalizat in totalitate.

Finisare durabila- proprietatile de lipire ce sunt posibile prin procesul de vopsire in camp electrostatic, asigura o protectie puternica impotriva coroziunii, uzurii provocate de conditiile meteo, precum si importriva utilizarilor grele.

Calitatea este extrem de importanta atunci cand vorbim despre un mediu dificil in care suprafetele vopsi pot fi supuse, iar durabilitatea este unul dintre punctele forte ale vopsirii in camp electrostatic.

Economii generale in bani si timp- data viitoare cand va ganditi sa aruncati obiectele care sunt inca functionale, dar care „arata vechi”, luati in considerare sa aruncati o privire la serviciile de vopsire in camp electrostatic. Este posibil sa descoperiti ca restaurarea este o optiune viabila. In plus, chiar daca in aparenta o astfel de procedura este ceva mai costisitoare, avand in vedere durabilitatea pe care o promite vopseaua electrostatic, cu siguranta veti uita de orice grija din punctul de vedere al rezistentei in timp.

Este de mentionat si faptul ca vopsirea in camp electrostatic este destinata in principiu pentru acele suprafete metalice. Insa, cei care au studiat fenomenul, au descoperit faptul ca pot impamanta elemente nemetalice astfel incat sa se poata vopsi inclusiv plastic sau lemn. Acest fenomen este posibil prin simpla plasare a unei bucati metalice in spatele obiectelor nemetalice, pulberea de vopsea fiind astfel „pacalita”. De asemenea acele suprafete nemetalice se pot incarca si cu un grund special incarcat pozitiv inainte de inceperea vopsirii.

In materie de vopsitorie electrostatica Bucuresti, exista o solutie foarte eficienta pentru nevoile dumneavoastra, aceasta fiind reprezentata de Electrostatica.ro. Aceasta echipa dispune de astfel de servicii de cea mai inalta calitate, precum si disponibile la un raport calitate/pret extrem de avantajos, astfel incat indiferent de nevoile pe care le aveti, sa va puteti bucura si dumneavoastra de beneficiile unei metode atat de eficiente de vopsire.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

In acest sens, vopsirea in camp electrostatic este viitorul si ne bucuram extrem de mult ca avem posibilitatea de a apela la astfel de servicii din partea unor profesionisti precum sunt cei de la Electrostatica.ro. De asemenea, este de mentionat si faptul ca vopsirea in camp electrostatic reprezinta doar o parte din serviciile disponibile in cadrul acestei companii. Echipa Electrostatica.ro, se ocupa pe langa vopsirea electrostatica, si cu protectii si reconditionari de suprafata, finisarea lemnului in camp electrostatic dar si de sablarea si curatarea suprafetelor.

Recomandarea noastra este reprezentata de echipa Electrostatica.ro, acestia oferind acele servicii profesionale de care avem cu totii nevoie!

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si