În urma teribilului cutremur din Turcia, mărturiile supraviețuitorilor sunt unele de-a dreptul tulburătoare. Din nefericire, aceștia au crezut că își văd moartea cu ochii. Una dintre ele este a unui rezident al capitalei Siriei, Damasc: ,,Tablourile au căzut de pe pereții casei.''

Ce mărturii au făcut supraviețuitorii?

Mărturiile cutremurătoare ale oamenilor, după seismul din Turcia: ,,Măcar să murim împreună în același loc. A fost singurul lucru care mi-a trecut prin minte''

Mărturiile cutremurătoare ale oamenilor, după seismul din Turcia: ,,Măcar să murim împreună în același loc. A fost singurul lucru care mi-a trecut prin minte''

[Sursa foto: Profimedia]

Un bărbat din Adana, din sudul Turciei, care locuiește la etajul cinci al unui bloc, a fost convins că i-a venit sfârșitul în timpul cutremurului.

Ultima sa dorință a fost că, dacă va muri, să moară împreună cu familia sa.

În orașul turc Gaziantep, Erdem a descris că se simte zguduit "ca un copil într-un pătuț”.

„Chiar sub ochii noștri, ferestrele unei clădiri au explodat în timpul seismului. , a declarat femeia pentru BBC.

"Nu am simțit niciodată așa ceva în cei 40 de ani pe care i-am trăit”, a declarat un alt bărbat pentru Reuters.

"Toată lumea stă în mașinile lor sau încearcă să conducă în spații deschise departe de clădiri”.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Cutremur devastator în Turcia

"Îmi imaginez că nicio persoană din Gaziantep nu este în casele lor acum”, a declarat un alt cetăţean.

Un alt bărbat din Pazarcık a spus că familia lui s-a trezit din cauza șocurilor puternice, iar apoi au așteptat răsăritul soarelui pentru a evalua pagubele.

"Sunt clădiri distruse în jurul meu, sunt case în flăcări.

Sunt ziduri care se risipesc. O clădire s-a prăbușit la doar 200 de metri de locul în care mă aflu acum", a spus Nihat Altundağ, într-un raport al The Guardian.

"Oamenii sunt toți afară, toți cu frică.”, a completat un alt martor al tragediei care a zguduit, la propriu, Turcia şi Siria.

Özgül Konakçı și fratele său dormeau pe canapea când a avut loc cutremurul. „Ne-am uitat unul la altul și am spus: „Cutremur?” M-am uitat la lampă, părea că urma să se prăbușească. L-am luat pe nepotul meu de trei ani și am fugit afară.”, a mai spus ea.

Clădirea a fost avariată, însă în apropiere, alte cinci imobile s-au prăbușit.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Eforturile de căutare și salvare continuă. Este foarte frig și ninge. Toată lumea este pe străzi, oamenii sunt confuzi cu privire la ce să facă.” a adăugat Özgül Konakçı.

„Nu am mai văzut așa ceva în viața mea.

Ne-am legănat aproape un minut. [Le-am spus] Este cutremur, măcar să murim împreună în același loc… A fost singurul lucru care mi-a trecut prin minte. , a declarat Nilüfer Aslan, citat de BBC. După ce cutremurul s-a oprit, Aslan a fugit afară și a văzut în jurul său patru clădiri prăbușite.

Care este bilanțul cutremurului?

Cutremurul produs în Turcia se află, în continuă creştere. Bilanțul a atins pragul de 1900 persoane decedate. România sprijină Turcia, după evenimentul tragic. Secretarul de stat Raed Arafat a declarat luni, despre echipa care pleacă în Turcia, că este formată din 60 de persoane, 4 câini utilitari specializaţi pentru căutarea la cutremure, el arătând că MApN a pus la dispoziţie trei aeronave, care vor transporta 7 tone de echipamente de căutare şi salvare.

La acest moment, echipa noastră este formată din 60 de persoane, 52 de persoane din partea Unităţii de căutare, salvare a IGSU, include patru personal medical, doi medici şi doi asistenţi de la SMURD Bucureşti, include doi voluntari de la clubul de câini utilitari”, a spus  Raed Arafat  potrivit news.ro. De asemenea, la acţiuni vor participa patru câini de căutare antrenaţi pentru zonele de cutremur. 

Citește și: Cele mai puternice cutremure produse în România. Cel mai mare seism a avut 7,9 grade


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si