UPDATE.  Ce se va întâmpla vineri, 9 septembrie 

Regele Charles al III-lea şi Camilla, acum regina consoartă, au rămas joi seară la Balmoral, dar vor călători vineri la Londra, unde noul rege va avea o audienţă cu noul premier, Liz Truss.

Guvernul va confirma durata doliului naţional, care este probabil să fie de aproximativ 12 zile, de acum până a doua zi după înmormântarea Reginei. De

asemenea, miniştrii vor anunţa că ziua înmormântării va fi zi liberă legală.

De asemenea, în acest weekend va avea loc o şedinţă rară de sâmbătă, în care parlamentarii cu rang înalt vor depune jurământul în faţa regelui Charles al III-lea, de la ora 14:00. 

Noul rege va susține un discurs

Discursul televizat al lui Charles – Regele va avea o alocuţiune televizată către naţiune, pe care urmează să o preînregistreze, la începutul serii. El va aduce un omagiu Reginei şi îşi va reafirma datoria faţă de serviciul său ca nou suveran.

Omagii aduse Reginei

Ulterior, omagiile vor continua din nou până la ora 22:00. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

Citeste si: Mesajul de condoleanțe al lui Nicolae Ciucă după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Parlamentari britanici se vor întruni, vineri, de la prânz, într-o sesiune care va dura până la ora 22:00.  

Regina Angliei a murit

Regina Elisabeta a II-a a Angliei a murit, joi după-amiaza. Anunțul oficial al Casei Regale a Marii Britanii.

Regina Angliei, Elisabeta a ll-a, a murit  joi după -amiază, la reşedinţa sa de la  Balmoral,  la vârsta de 96 de ani, a anunţat Palatul Buckingham.

Citeste si: Emmanuel Macron: Regina Elizabeth a II-a a fost o prietenă a Franţei, o regină a inimilor

”Regina a murit paşnic la Balmoral în această după-amiază”, este anunţul.

”Regele şi regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară şi se vor întoarce la Londra mâine”, mai arată anunţul.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit la vârsta de 96 ani.  Elisabeta a II-a  a avut cea mai lungă domnie din istoria țării, de peste 70 de ani.

Regina se confrunta cu grave probleme de sănătate încă din luna octombrie a anului trecut, care i-au provocat dificultăți în a merge și a sta în picioare.

 

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si