Un cățeluș a fost salvat de pompieri după ce a căzut într-un puț de peste 35 de metri. Operațiunea de salvare a fost foarte dificilă, din cauza diametrului puțului, care nu depășea 200 de milimetri.

Cățeluș salvat dintr-un puț

Detașamentul de pompieri din Bârlad a avut o misiune dificilă. Pompierii au trebuit să salveze un cățeluș căzut într-un puț cu o adâncime de peste 35 de metri. 

Operațiunea miraculoasă de salvare a avut loc în localitatea Ghermănești, comuna Banca.

Echipajul de pompieri s-au confruntat cu o misiune dificilă. Diametrul puțului unde se afla cățelușul era foarte îngust, de 200 de milimetri, salvatorii neputând să coboare în puț.

Salvatorii eu reușit să salveze cățelușul cu ajutorul unor corzi aruncat în puț. Din dorința de a supraviețui, cățelul a mușcat strâns corzile, iar salvatorii au reușit să îl aducă la suprafață.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Din fericire, animalul nu prezenta răni, iar operațiunea de salvare nu a pus în niciun moment viața animalului în pericol.

Pentru a preveni situațiile care pot pune în pericol viața animalelor, pompierii au luat legătura cu autoritățile locale, în vederea acoperirii puțului.

Citește și: VIDEO- O persoană costumată în pisică a atacat un câine, într-un parc din Arad. "A început să miaune le el, a început să-l zgârie"

Animale salvate din condiții greu de imaginat

La sfârșitul luni februarie, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Suceava au salvat 16 animale, care erau ținute captive, în condiții greu de imaginat. 13 feline, de rasă comună și trei exemplare canine, de rasă medie, erau ținute în cuști de metal, de mici dimensiuni, fără posibilitatea de a se deplasa.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Animalele au fost salvate și duse la un adăpost special, unde vor primi îngrijirea necesară.

"La data de 26.02.2024, ora 10.00 polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au fost sesizați telefonic cu privire la faptul că la o locuință de pe strada Cernăuți din municipiul Suceava, mai multe exemplare feline și canine nu beneficiază de condițiile de bunăstare prevăzute de legislația în vigoare privind domeniul protecției animalelor, în sensul că acestea erau ținute captive în cuști de dimensiuni foarte mici, neavând un adăpost corespunzător și posibilitate de mișcare suficientă. vând în vedere aspectele constatate, respectiv faptul că atât celor 3 exemplare canine cât și celor 13 exemplare feline nu li s-au asigurat de către proprietar condițiile de bunăstare prevăzute de Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor – republicată, au fost emise ordine de plasare a tuturor celor 16 animale (13 pisici și 3 câini) în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile, acestea fiind puse în executare de îndată de către reprezentanții asociației cu care Consiliul Județean Suceava

are încheiat contract de prestări servicii în acest sens", se arată în comunicatul autorităților.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si