Banca Nationala a Romaniei s-a ocupat de transport. Două detaşamente de militari, denumite „Gorj“ şi „Dolj“, care erau formate din militari din Târgu Jiu şi Craiova, înarmaţi cu mitraliere, au fost pregătite pentru a participa la operaţiune.

Dupa ce pestera in care se afla Tezaurul a fost inundata, iar transportul a fost ingreunat de zapada, masina cu aur s-a rasturnat in localitatea Peştişani.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

„O maşină încărcată cu aur s-a răsturnat în localitatea Peştişani, din cauza drumului acoperit cu zăpadă. „În satul Peştişani. la o distanţă de 25 kilometri de Târgu Jiu, o maşină Skoda s-a răsturnat la ieşirea după podul din capul satului. Din fericire, însoţitorii s-au ales numai cu uşoare contuziuni.(...) Casetele au scăpat intacte fiind transportate cu ajutorul sătenilor din sat la primăria comunei, unde au rămas sub o pază puternică. O a treia maşină Skoda pe care se făcuse transbordarea încărcăturii în satul Tismana a derapat, rămânând în şanţ în satul Brădiceni, la o distanţă de 20 kilometri de Târgu Jiu. Castele au rămas în maşină sub pază, restul convoiului continuându-şi drumul.

A patra maşină Skoda a suferit o pană la motor şi a rămas pe şosea “, se arată în raportul BNR, potrivit Adevarul.

Intreaga operatiune de mutare a Tezaurului la Bucuresti a durat 11 zile si au fost facute trei transporturi pe calea ferata, transportand in total 3876 de casete cu 195.000 de kilograme de aur.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si