Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut sâmbătă Israelului "să oprească imediat această nebunie" şi să pună capăt "atacurilor" asupra Gazei, într-un mesaj postat pe X (fostă Twitter), informează presa internatională.

UPDATE. Ulterior șeful statului turc a participat la un miting intitulat "Marea adunare pentru Palestina" care  avut loc pe terenul fostului aeroport Ataturk din Istanbul. 

Liderul de la Ankara a susținut un discurs în fața unei mulțimi uriașe care s-a strâns pentru a susține cauza palestiniană. 

Manifestanții din Istanbul purtau steaguri turcești și palestiniene, precum și bannere cu mesaje precum: „Toți suntem palestinieni”, „Încheiați genocidul, lăsați copiii să trăiască” și „Fiți vocea copiilor palestinieni”.

Președintele turc a declarat că țara sa se pregătește să dezvăluie lumii că Israelul este "un criminal de război".

"Ce a fost Gaza, Palestina în 1947? Ce este astăzi? Israel, cum ați ajuns aici? Cum ați intrat? Sunteți un ocupant, sunteți o organizație", a spus Erdogan, subliniind că Turcia intenționează să prezinte lumii Tel Aviv-ul ca pe un criminal de război.

Un masacru josnic are loc în Gaza, a subliniat Recep Erdogan, întrebând încă o dată câți copii, femei și bătrâni nevinovați trebuie să moară înainte ca încetarea focului să fie declarată.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Război Israel-Hamas. Armata israeliană își extinde operațiunile terestre în Fâșia Gaza. Rezoluție ONU pentru un "armistițiu umanitar imediat" LIVE TEXT

"Bombardamentele israeliene care s-au intensificat aseară asupra Gazei au vizat din nou femei, copii şi civili nevinovaţi şi au adâncit criza umanitară în curs. Israelul trebuie să oprească imediat această nebunie şi să pună capăt atacurilor sale", a scris liderul Turciei de dimineață pe Twitter.

Președintele turc a invitat la un miting organizat de partidul său sâmbătă la Istanbul "unde vom afirma cu voce tare şi puternic că suntem alături de poporul palestinian împotriva persecuţiei Israelului".

Noi atacuri puternice ale Israelului în Fâșia Gaza

Armata israeliană a anunțat vineri seara că își extinde operațiunile terestre în Fâșia Gaza, iar tancurile Israelului au pătruns în nordul enclavei.

Adunarea Generală a ONU a cerut vineri cu o mare majoritate de voturi un "armistițiu umanitar imediat", în cea de-a 21-a zi a războiului dintre Hamas și Israel, care a denunțat o "infamie" în timp ce armata sa anunțat.

"extinderea" operațiunilor terestre în Fâșia Gaza.

Rezoluţia, care "cere un armistiţiu umanitar imediat, durabil şi susţinut care să conducă la încetarea ostilităţilor", a primit la New York, în aplauze, 120 de voturi pentru, 14 împotrivă (între care Israel şi Statele Unite) şi 45 de abţineri.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan

[Sursa foto: Facebook]
 

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Președintele Erdogan a declarat, miercuri 25 octombrie, că  gruparea militantă palestiniană Hamas  nu este o organizație teroristă, ci un grup de eliberare, care luptă pentru a proteja pământurile și poporul palestinian.

Liderul de la Ankara a mai spus că țările musulmane trebuie să acționeze împreună pentru a asigura o pace durabilă în regiune.

„Hamas nu este o organizație teroristă, este un grup de eliberare, „mujahedini” care duc o luptă pentru a-și proteja pământurile și oamenii”, a declarat Erdogan, folosind cuvântul arab care îi desemnează pe cei care luptă pentru credința musulmană.

Miting pentru Palestina în Istanbul

Şeful statului turc şi-a anunţat participarea la acest miting intitulat "Marea adunare pentru Palestina" şi care va avea loc pe terenul fostului aeroport Ataturk din Istanbul.

În zilele precedente, Erdogan şi-a înăsprit tonul cu privire la bombardamentele efectuate de Israel în Gaza ca represalii pentru atacul sângeros al Hamas din 7 octombrie ce a făcut 1.400 de morţi, potrivit israelienilor.

El a anunţat miercuri că renunţă la toate planurile sale de a se deplasa în Israel şi a stigmatizat incapacitatea occidentalilor de a opri războiul din Gaza.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si