Cercetatorii universitatii britanice Plymouth au facut 197 de teste pe 72 de pahare de baut, unele noi, altele folosite. Asa au descoperit plumb si cadmiu in 70 la suta dintre vase, atat pe suprafata, cat si pe buza.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Rusia amenință pe față România. „Moscova ar putea bombarda ținte militare”. Ce țări mai sunt în vizorul Kremlinului- wowbiz.ro

Chimistii spun ca au observat uneori concentratii chiar si de o mie de ori mai ridicate decat nivelul maxim admis. Adica, in loc de 200-800 de parti per milion, au aparut niveluri chiar si de 400.000 de parti.

Citeste si: Cristina Stamate si-a prins sotul cu amanta in pat

Metalele se pot gasi si pe sticlele de bere sau de suc, din care obisnuim sa bem la terase sau in cluburi. Fulgii metalici ies din componenta vopselei si pot fi usor ingerati, se arata in studiu. in timp, provoaca probleme grave de sanatate, pentru ca afecteaza toate organele din corp.

Sursa: Digi24


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si