In timp ce patronii brutariilor cu specific frantuzesc abia fac fata valului de clienti, vechile fabrici de paine sunt in pragul falimentului. Si asta pentru ca franzela din copilarie a pierdut de mult teren in fata painii cu maia si a baghetelor pariziene.
Prima vizita pe care o facem este la o brutarie artizanala. Afacerea a fost deschisa in urma cu un an.
"Cele mai cautate tipuri de paine sunt painile cu seminte, painile cu faina integrala, painea cu chabata care este cu ulei de masline si are un gust doesebit, painea fara gluten pe care noi o oferim clientilor, sunt foarte multi doritori!", Adina Mihalcioiu, director brutarie artizanala
Mesele romanilor abunda in paine.
Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro
Mihai este brutar de ani buni. Lucreaza cu pasiune fiecare sortiment de paine in parte si spune ca oricat de banala ar parea aceasta meserie, iti trebuie multe rabdare.
Pretul unei astfel de specialitati de paine, poate porni de la 5 lei bucata si poate ajunge chiar si pana la 15 de lei, in functie de cantitate.
Aparuta in urma cu aproape 4 decenii in Verona, Italia, chabata sau painea cu ulei de masline a devenit tot mai populara in preferintele romanilor. Are in compozitie maia, ceea ce ajuta digestia!
A doua vizita pe care o facem este la o vatra.
Asa a ajuns painea noastra cea de toate zilele sa fie parte a unei gastronomii rafinate.