Savino reprezinta partidul lui Silvio Berlusconi, Forza Italia, si a redactat acest proiect de lege care, daca va fi aprobat, atunci ii va face responsabili pe parintii italieni din punct de vedere legal atunci cand isi hranesc micutii. "Nu am nimic impotriva dietei vegane sau a veganismului, atat timp cat ele reprezinta alegerea unui adult", si-a sustinut Elvira Savino teoria in fata Camerei Deputatilor.

"Gasesc ca este pur si simplu absurd ca anumitor parinti li se permite sa isi impuna propriile convingeri si alegeri in fata copiilor lor, intr-un mod aproape fanatic, religios, adeoseori fara

cunostinte stiintifice si fara un consult medical. Atitudinea de tip «do-it-yourself», aplicata in astfel de cazuri, ma ingrozeste", a adaugat ea.

Proiectul initiat de Savino este sustinut si de unii medici pediatri care ii sfatuiesc pe parinti sa nu le impune copiilor lor dieta vegana pentru ca aceasta este saraca in anumiti nutrienti esentiali.

Pedeapsa pentru nerespectarea legii poate ajunge pana la patru ani de inchisoare si va fi aplicata pentru copii cu varste de pana la 16 ani, iar pedepsele se vor mari cu un an daca minorul are mai putin de trei ani.

Acest proiect de lege urmeaza sa fie discutat in comisiile parlamentare italiene inainte de a intra pe ordinea de zi a dezbaterilor din plenul Parlamentului.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si