Organizația Mondială a Sănătății analizează posibilitatea folosirii unor "certificate electronice de vaccinare", a spus joi un expert medical al OMS.

Analizăm cu multă atenție posibilitatea utilizarea tehnologiei în combaterea crizei COVID-19, inclusiv modul în care putem colabora cu statele membre în vederea obținerii unui certificat electronic de vaccinare ”, a spus Siddhartha Sankar Datta  într-o conferință de presă.

Citeste si: BNR lansează luni o nouă monedă. Cum arată moneda cu valoare de 10 lei

Probleme pentru cei care nu se vaccinează

Secretarul de stat britanic însărcinat cu campania de vaccinare anti-Covid, Nadhim Zahawi, a declarat luni că pentru britanicii care nu se vor vaccina împotriva coronavirusului întoarcerea la viața normală nu va fi posibilă, transmite Reuters. Întrebată de BBC dacă în Marea Britanie va fi implementat un ”pașaport de imunizare”, care să ateste că o persoană s-a vaccinat, Zahawi a spus că statutul va fi inclus într-o aplicație de telefon care va fi la dispoziția medicilor.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

”Dar cred de asemenea că vor exista restaurante, baruri, cinematografe și evenimente sportive care vor utiliza acest sistem”, a mai spus Nadhim Zahawi.

Ea a făcut totodată apel la giganții digitali – Google, Facebook, Twitter – să depună eforturi sporite pentru a contracara informațiile false despre vaccinare. La doar o zi distanță, Michael Gove, membru al guvernului și important lider conservator, a dezmințit însă că vaccinul anti-Covid va fi obligatoriu pentru cei care vor să meargă în pub-uri, potrivit The Telegraph.

Ghiduri de călătorie post-Covid

Medicul Catherine Smalwood a spus de asemenea că OMS nu recomandă testele rapide pe aeroporturi, ci ca fiecare stat să studieze datele privind transmiterea virusului și să elaboreze ghiduri de călătorie. De asemenea, statele trebuie să se asigure că cei care au un test pozitiv sau sunt în izolare să nu călătorească.

Marea Britanie este prima țară care a autorizat vaccinul realizat de compania americană Pfizer în colaborare cu cea germană BioNTech. Guvernul de la Londra a cumpărat, într-o primă fază, 40 de milioane de doze din acest ser care, potrivit testelor clinice, are o eficacitate de 95%.

Vaccinul dezvoltat de Pfizer/BioNTech este cel care a trecut cel mai rapid de la concept la realitate, având nevoie de doar 10 luni pentru a urma aceiași pași de dezvoltare care durează în mod normal un deceniu.

Specialiștii în sănătate atrag atenția că, deși vaccinarea poate începe, oamenii trebuie să rămână vigilenți și să respecte regulile pentru a opri răspândirea COVID-19.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si