Preotul Calistrat este un personaj controversat și, în prezent, numele său este pe buzele multor români.

Deși figura religioasă a ajuns să fie cercetată de poliție pentru lovirea unei femei chiar în curtea bisericii, asta nu este tot. Patriarhia Română a evidențiat caracterul violent al părintelui, printr-un comunicat, în anul 2003, despre faptul că acesta a ucis în bătaie un cal.

Citește și: VIDEO| Părintele Calistrat Chifan a vorbit pentru prima dată după ce a lovit enoriașele: „Sunt cel mai pașnic om, dar mă scoți din papuci dacă...”

Părintele Calistrat a ucis în bătaie un cal

Ziarul de Iași scrie că părintele Calistrat are un istoric violent care a început în urmă cu mai bine de două decenii, astfel încât, figura religioasă nu se află la prima abatere de acest gen.

Totul a început în 1999, când a fost decăzut din treaptă pentru că nu a ascultat de stareți la 3 mănăstiri unde acesta a slujit și unde mereu exista rost de scandal, la plecarea sa.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Într-un comunicat al Patriarhiei Române, din anul 2003, iese la iveală fapta șocantă pe care a comis-o.

Părintele Calistrat a ucis în bătaie un cal. Pe perioada când nu a mai avut dreptul de a sluji la biserică, acesta slujea în case private din zona Bârnova.

„Caracterul violent al ierom. Calistrat reiese și din faptul că, pe timpul șederii la Mănăstirea Sihăstria, a bătut un cal până l-a ucis. Alungat din Sihastria din pricina tulburărilor provocate, monahul Calistrat a plecat la Mănăstirea Dragomirna din jud.

Suceava, împreună cu prietenul său, ierom. Antonie Câmpanu, de unde, datorită dezbinării și vrajbei provocate în această obște, a fost alungat de către conducerea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, la insistențele conducerii mănăstirii”, se precizează în comunicatul de presă al Patriarhiei Române.

Părintele Calistrat Chifan a primit înapoi dreptul de a sluji în biserică după ce și-a recunoscut o mare parte dintre fapte.

Citește și: VIDEO- Părintele Calistrat Chifan a fost filmat în timp ce lovea o femeie în curtea bisericii. Totul s-a întâmplat după valul de critici la adresa Anamariei Prodan

BOR, un punct de vedere despre situația scandaloasă a părintelui Calistrat

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, a adus în atenția publică un nou punct de vedere, în legătură cu situația preotului Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni din județul Iași, după apariția filmării în care acesta lovește o femeie în curtea bisericii.

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul pare un vis urât care nu se mai termină”- radioimpuls.ro

„Întrucât mi se solicită insistent și justificat un punct de vedere în legătură cu gestul violent și scandalos comis de un cleric monah acum două zile, dar și pentru că în același timp acest caz este subiectul unei anchete pe care doar eparhia de care aparține o poate desfășura și doar ea poate comunica rezultatele ei, eu nu pot transmite decât un punct de vedere general valabil referitor la conduita unui cleric, oricine ar fi el: Vedetismul, grobianismul, fachirismul verbal cu aer sapiențial, violența de orice fel, incultura laică și teologică instalate în mediul clerical/monahal sub masca «conservatorismului» de mahala xenofobă și filetistă, reprezintă tot atâtea ratări ale întâlnirii cu vocația pastorală, dar mai ales cu creștinismul însuși”, a transmis de purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu.

Citește și: Părintele Calistrat: cum îți dai seama că visele tale prevestesc viitorul


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si