Cei mai afectați sunt copiii pentru că, la mulți dintre ei, Moșul nu ajunge chiar dacă au fost cuminți tot anul. Invizibili, parcă, pentru autorități, acești copiii mai pot spera totuși la un viitor mai bun datorită unor oameni care își dedică viața pentru a le face traiul mai ușor.

La jumătate de oră distanță de-un oraș care abia așteaptă sărbătorile, dăm de-o casă modestă unde Crăciunul nu vine niciodată.

Șapte copii îl așteaptă, cuminți, dar degeaba.

Cei mici știu cum arată un brad de Crăciun doar din poze sau de la televizor

”De brad împodobit nici nu poate fi vorba, cei mici știu cum arată doar din poze sau de la televizor. Jucării nu au, însă speră că moșul nu îi va uita și anul acesta”, spune mama.

Pentru ei, Crăciunul e o zi ca oricare alta

Pentru ei, Crăciunul e o zi ca oricare alta

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Familia numără 9 membri. Cel mai mic abia a dat piept cu lumea, iar cel mare, deși are doar 13 ani, îi înțelege deja amarul. Tatăl muncește cu ziua, iar mama are grijă să-i țină la școală. Fără alocații, n-ar supraviețui. Mai greu decât acum le va fi la vară când familia se va mări.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Cu ce culori împodobim brandul de Crăciun în 2021? Tendinţe pentru decorurile de sărbătoare

Pachetele care aduc fericirea

Statisticile arată că aproximativ 75 000 au cel puțin un părinte plecat la muncă, printre străini. Cei mai mulți sunt în regiunea Moldovei, iar pentru o parte dintre ei, părintele Dan Damaschin luptă să le ofere o viață mai bună. Ajutat de voluntari, le pregătește zilele acestea micuților pachete cu mâncare, haine și jucării:

”În depozitul de lângă Iași, au ajuns sute de saci cu încălțăminte, hăinuțe și produse de igienă. Oamenii cu suflet mare pregătesc, pentru fiecare, pachetele care trebuie să ajungă la timp și în cele mai îndepărtate cătune din Moldova”.

Citeste si: Program mall-uri de Crăciun 2021 și Anul Nou 2022. În ce zile vor fi închise centrele comerciale

Valoarea unui pachet care aduce fericirea pe chipul unui copil sărman este de 300 de lei, așa că cei care vor să readucă speranța în sufletele celor mai puțin norocoși, pot face donații în conturile Asociației “Glasul Vieții”. Cei care nu pot contribui cu bani, pot da o mână de ajutor ca voluntari.

Citeste si: Crăciunul pe stil vechi 2021. Când sărbătoresc Nașterea Domnului ortodocșii pe stil vechi


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si