Potrivit reprezentantilor Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Bacau, o cantitate de 1.098 de kilograme de produse expirate, majoritatea in stare de putrefactie, au fost gasite intr-o autoutilitara de transport marfa aflata in fata depozitului firmei controlate. Alte 880 kilograme de produse congelate expirate, cum ar fi peste si carne de pui, au fost descoperite in interiorul depozitului, acestea fiind pregatite pentru a fi comercializate, informeaza News.ro.

”Acele produse din autoutilitara de transport marfa se aflau acolo, in soare, de o luna. Era un adevarat dezastru, un focar de infectie. Niciodata nu am vazut asa ceva. Erau pizza si multe alte produse in stare de putrefactie. Alimentele congelate din depozit erau expirate din martie si aveau un aspect complet modificat”, a declarat, marti, pentru News.ro comisarul sef adjunct al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Bacau, Alin Nastasa.

Firma care detine depozitul din Bacau, o societate din judetul Arad, a fost amendata cu 10.000 de lei de Protectia Consumatorilor, pentru depozitare necorespunzatoare, si cu 20.000 de lei pentru comercializare de produse alterate si expirate.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem- wowbiz.ro

La rândul lor, inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor au sanctionat firma aradeana cu suma de 47.000 de lei si a suspendat activitatea acesteia pe termen nelimitat.

”Intreaga cantitate de produse a fost confiscata in vederea distrugerii. Am dispus efectuarea inventarului de catre seful punctului de lucru si, din estimarile noastre, ar mai exista inca vreo trei tone de produse expirate”, a precizat directorul DSVSA Bacau, Ion Bâgu.

Pe lânga produsele de origine animala, inspectorii celor doua institutii au descoperit, printre altele, si conserve, pizza si paste fainoase, alimente care ar fi urmat sa ajunga in magazine din zona Moldovei.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si