Close sidebar
Close sidebar

Pericolul ascuns in muraturile din magazine! Desi arata bine si au un miros placut, sunt extrem de periculoase. Cele care contin acest aditiv alimentar sunt extrem de periculoase

Una din cinci conserve din comerţ contine clorura de calciu, o soluţie folosită de ani buni de autorităţi pentru, mare atenţie, dezgheţarea drumurilor. Este concluzia specialiştilor de la Asociaţia Pro Consumatori, care au descoperit un lung şir de aditivi periculoşi pentru sănătate. Iată ce anume ar trebui să evitaţi! ##VIDEO24089##

,


DISTRIBUIE
acest articol

Magazinele sunt pline de tot felul de conserve si muraturi, iar cum timpul este cel mai mare inamic in vremurile noastre, gospodinele le iau direct din raft si le aseaza in camara.

Muraturi cumparate din magazin. Arata bine, miros bine, au aspect placut. Ceea ce putin stiu este ca acestea contin clorura de calciu.

"Clorura de calciu este o combinatie a calcarului cu acidul clorhidric sau un produs secundar al sodei caustice. Se foloseste la dezghetarea drumurilor, in sezonul rece”, explica Costel Stanciu, presedinte al Asociatiei Pro Consumatori.

Daca aceasta substanta este consumata in cantitati insemnate, pericolul pentru organism este foarte mare!

Da hipercalmemie, ceea ce duce in timp la aparitia calculilor renal, sau a pietrelor la rinichi.

Citeste si: Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu- Piteşti- kanald.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Specialistii de la Asociatia Pro Consumatori au analizat in detaliu etichetele mai multor conserve din comert si au descoperit o multime de coloranti, conservanti, gelifianti....iar lista poate continua.

„Combinatia cea mai periculoasa este aceea dintre benzoatul de sociu si acidul ascorbic. In urma reactiei rezulta benzenul, substabta cancerigena, dovedita de Federal Trade Comision, in urma unor studii in Statele Unite ale Americii”, adauga specialistul.

Atentie si la dulceata si gemul din magazine! Aici avem un maiun autentic, dupa o reteta traditionala, cu zero% zahar, iar aici un gem de prune, care are in compozitie 280 de grame de zahar.

Si daca alegeti sa pregatiti conservele in casa, incercati sa nu folositi conservanti pe baza de benzoat de sodiu si pastile de vitamina C.

Reteta cea mai simpla e si cea mai sigura!

Daca sunteti totusi nevoiti sa cumparati, cititi cu atentie eticheta! Nu costa nimic, dar neatentia va poate costa sanatatea.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI