Petele pigmentare de culoare maro apar tot mai des pe pielea oamenilor, în special în sezonul cald. Din ce cauză apar, dar și cum scăpăm de ele, aflăm de la Daniela Taher, medic dermatolog.

Citește și: VIDEO- Tatuajele, greșeli ale tinereții. Românii vor să-și acopere desenul de pe piele, cu unele în trend

Cum putem trata petele pigmentare

Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „Ce sunt petele pigmentare și din ce cauză apar?”

Daniela Taher, medic dermatolog: „Petele pigmentare sunt pete închise, de culoare maronie sau cu nuanțe de gri. Petele pot să apară la nivelul obrajilor sau a buzei superioare. Apar uneori din cauză hormonală, de exemplu, o dereglare a glandei tiroide. Uneori, apar în timpul sarcinii sau după contraceptive. Există, de asemenea, o predispoziție familială. Dacă mama a avut pete pigmentare este posibil ca și fiica să aibă.”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „Există cumva și un tratament pentru aceste pete?”

Daniela Taher, medic dermatolog: „Există tratamente desigur. În cabinetul medicului dermatolog se pot face anumite proceduri. Se pot face anumite peeling-uri superficiale concepute special pentru această patologie, iar acasă se prescriu cremele de pigmentante.”

Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „Cum se aplică corect crema solară, mai ales dacă avem pete pigmentare?”

Daniela Taher, medic dermatolog: „Este recomandat să aplicăm în fiecare zi chiar și în anotimpul rece. Trebuie să alegem o cremă solară care să aibă SPF 30, de preferință cu protecție UV. Se aplică o cantitate care ar trebui să acopere lungimea a două degete. Se acoperă cu 30 de minute înainte de expunerea la soare. Se reaplică la fiecare două ore sau când am ieșit din apă.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si