Doctorul in psihologie Emil Razvan Gatej, psihoterapeut, a explicat la Digi24 care sunt mecanismele psihologice care actioneaza in cazul retelelor de socializare si ce contributie au si „naravurile” noastre ca natie.

„Stiinta ne arata, pe de o parte, ca retelele de socializare au un efect extrem de puternic.

Reteaua de socializare ajunge sa-l faca pe individ sa se simta foarte puternic, unic, de neatins si omniprezent, pentru ca el poate sa fie prezent- acolo unde de fapt nu este- sa transmita live. Toate aceste atribute pe care utilizatorul le castiga ajung sa fie mai presus decat instinctul de supravietuire”, a explicat la Digi24 psihoterapeutul Emil Razvan Gatej.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Soferul care conducea microbuzul implicat in accidentul din Ungaria nu a constientizat rolul pe care il avea, faptul ca avea o responsabilitate fata de ceilalti pasageri. 

Daca nu am instinct de conservare, ar trebui macar sa am responsabilitatea altora. in cazul acesta, el s-a comportant ca un psihopat, fara niciun pic de empatie. El nu s-a gandit nicio secunda la ceilalti. Din pacate, vedem asta foarte des pe drumuri, in depasiri periculoase, in cum se comporta oamenii in trafic, spune psihoterapeutul.

Interviul complet AICI. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si