Close sidebar
Close sidebar

Portugalia renunță să relaxeze restricțiile în Lisabona. O nouă explozie a cazurilor de COVID-19

Portugalia se confrunt cu un nou vârf de infectări cu coronavirus, după ce a lăsa garda jos și a permis două mari evenimente sportive cu zeci de mii de spectatori. Temerile privind o revenire a pandemiei a făcut ca Lisabona să rămână în continuare în lockdown.

Razvan Ilie,

Lisabona și alte trei municipalități nu vor trece la următoarea fază a planului din cauza numărului mare de noi infectări [Sursa foto: European Data News Hub]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cea mai mare parte a Portugaliei va trece la următoarea etapă de relaxare lunea viitoare, dar reguli mai stricte vor rămâne în vigoare în capitala Lisabona din cauza unei creșteri îngrijorătoare a infecțiilor cu COVID-19, a declarat miercuri Executivul portughez.

Citeste si: Câţi români s-au vaccinat împotriva coronavirusului în ultima zi

Portugalia, noi relaxări la nivel național din 14 iunie

Portugalia a impus un blocaj la nivel național în ianuarie pentru a stopa ceea ce era la acel moment cea mai gravă creștere a infecției de coronavirus din lume, dar restricțiile au fost ridicate treptat de la mijlocul lunii martie și majoritatea afacerilor și-au reluat deja activitatea cu publicul.

În cea mai mare parte a țării, restaurantele, cafenelele și pub-urile, care acum trebuie să închidă la 22:30, vor putea menține ușile deschise până la 1 dimineața, începând cu 14 iunie și nu mai există restricții privind programul de deschidere a magazinelor.

Citeste si: EURO 2020. Un supermeci din grupa E, pus în pericol de explozia cazurilor de COVID-19

Lisabona amână măsurile de relaxare

Potrivit decizie adoptate miercuri de Guvernul portughez, spectacolele culturale pot continua până la ora 1 dimineața, iar sălile de sport și de fitness vor putea să-i întâmpine pe oameni cu capacitate redusă. Lucrul la distanță nu va mai fi obligatoriu, dar este totuși recomandat, potrivit Reuters.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Cu toate acestea, Lisabona și alte trei municipalități nu vor trece la următoarea fază a planului din cauza numărului mare de noi infectări, iar normele în vigoare vor rămâne neschimbate până când situația COVID-19 se va îmbunătăți.

Citeste si: Carantină obligatorie pentru 14 zile: Lista galbenă a fost actualizată!

Cel mai mare număr de infectări din martie până acum

Cu o populație de aproximativ 10 milioane, Portugalia a raportat un total de 854.522 de infecții de când a început pandemia și 17.037 de decese. Îngrijorător este că ultimele date arată 890 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare salt zilnic de la începutul lunii martie.

Majoritatea cazurilor noi au fost în Lisabona și în jurul capitalei. "Situația din zona Lisabonei este îngrijorătoare", a declarat ministrul Mariana Vieira da Silva într-o conferință de presă.

Ministrul portughez care a dat veștile proaste pentru Lisabona: Mariana Vieira da Silva [Sursa foto: Twitter]

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

"Avem dificultăți în reducerea cazurilor." Toate companiile cu peste 150 de lucrători trebuie să-și testeze angajații, iar testele vor fi necesare acum pentru a accesa unele evenimente, a spus ministrul da Silva.

Decizia a venit după ce guvernul a fost supus criticilor că a permis două mari evenimente sportive, cu un număr mare de fani ai fotbalului- una la Lisabona, când Sporting a câștigat titlul portughez și a doua la Porto, pentru finala Ligii Campionilor.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI