Postul Paștelui 2023. Când se mânâncă pește? Cinci rețete delicioase cu pește pentru Postul Mare!
Postul Paștelui 2023. Postul Paștelui este numit în popor Postul Mare. Este postul care precede sărbătoarea Învierii Domnului. Iată ce rețete de post pot fi consumate în această perioadă!
Postul Paștelui 2023. Postul este perioada în care creștinii trebuie să se abțină de la anumite alimente, în scop religios. Mai mult de atât, este foarte important să nu mai gândească lucruri negative, necurate, să aibă pofte sau să facă lucruri rele. Acest lucru înseamnă post trupesc, însoțit de cel sufletesc.
Anul acesta, postul a început pe 27 februarie și se încheie pe data de 15 aprilie.
Este foarte important ca oamenii să consume preparate de post, așa că noi vă sugerăm o listă cu rețete de post!
Se mănâncă pește în Postul Paștelui pe data de 9 aprilie, în Duminica Floriilor.
Într-un bol se adaugă tonul și fasolea, scurse de zeamă. Dacă folosiți fasole din conservă, trebuie să fie spălată sub un jet de apă. Ulterior de adaugă ceapa tăiată julien și verdeața tocată mărunt. Se adaugă sare, piper negru măcinat, zeama stoarsă de la lămâie și ulei de măsline. Se amestecă și se gustă. După gust se poate adăuga sare sau lămâie.
Dovlecei cu ton și roșii cherry la cuptor
Ingredient
4 dovlecei medii
150 g pesmet
75 g parmezan
170 g ton in ulei (din conserva)
150 g rosii cherry
sare
oregano
ulei de masline extravirgin
patrunjel pentru decor
Mod de preparare
Primul pas este spălarea dovleceilor. Se taie felii mai groase, se unge fiecare felie în parte cu ulei de măsline extravirgin. Se presară sare deasupra, apoi se trec prin pesmet și parmezan.
Ulterior se intorduce tava la cuptor pentru 20 de minute, la o temperatură de 190 de grade Celsius.
Se desface cutia de ton, se scurge uleiul și se adaugă totul într-un bol. Se saplă roșiile, se taie cubulețe, se presară oregano și se amestecă.
Atunci când timpul de coacere s-a scurs, se scot dovleceii din cuptor și se așează pe fiecare felie umplutura pregătită înainte.
Se pune din nou tava la cuptor pentru 5 minute.
Punem din nou tava la cuptor pentru inca 5 minute. Pentru decor se folosesc frunzulițe de pătrunjel.
File de pește în sos picant cu legume
Ingrediente
2-4 fileuri de peste fara oase de gen -must sau alt peste de rau
1-2 ardei grasi taiati cuburi
1ardei iute curatat de samburi si taiat marunt
1ceapa mare taiata cuburi
4-5 rosii taiate cuburi
sau o cutie de 400 gr de rosii cuburi
2 linguri bulion
3-4 catei de usturoi
1-2 foi de dafin,3-4 boabe enibahar
Mod de preparare
Într-o tigaie se pun 2 linguri de ulei la încălzit. Se prăjesc ceapa și ardeii. Treptat se călesc celelalte legume. Se adaugă 2-3 pahare de apă și se pun mirodeniile. Se lasă să fiarbă cel puțin 15 minute.
Peștele se spală și se condimentează cu sare și piper. Ulterior se adaugă peste legume. Se adaugă roșii, bulion și se lasă încă 15 minute până când sosul scade și este mai concentrat. Se lasă la răcit sau se mănâncă a doua zi cu o felie de pâine proaspătă.
Păstrav la tigaie
Ingrediente
2 pastravi medii
6-7 linguri de ulei
sare
piper
Primul pas este acela de a spăla bine păstrăvii întregi și de a-i usca cu șervețele de bucătărie. Aceștia trebuie dați prin sare și piper și se lasă 15-20 de minute. În acest timp se prepară garnitura și sosul de mujdei.
Se încinge uleiul în tigaie și se pune la prăjit păstrăvul, la foc mediu.