Micuta din imagini se numeste Wissia Deniz Georgya. A venit pe lume la 32 de saptamani si are putin peste un kilogram. Lupta sa creasca intr-un incubator pe care mamica ei il mangaie neincetat.

Despina Sofronie: „Mi-am dorit de mult timp un copil si daca nu a fost sa fie pe cale naturala am apelat la fertilizarea in vitro.(...) M-au adus-o exact dupa ce au scos-o si, au spalat-o si mi-au pus-o la tampla si atunci m-am topit toata.

Ea a tacut si eu m-am topit.

Dupa ani de asteptare, femeia s-a hotarat sa devina mama la aproape 54 de ani. S-a interesat si a decis sa faca un tratament de fertilizare in vitro, in strainatate.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Intrebata daca nu i-a fost teama de varsta, femeia a raspuns: „nu, absolut deloc. Mai intai mi-a fost frica sa o ating sa nu se sparga, dar este extraordinara senzatia. Este extraordinar faptul ca a fost salvata la timp".

„S-a nascut cu o greutate de 1 kilogram 300, este la terapie intensiva pentru ca este un prematur, insa evolutia ei este buna, chiar foarte buna avand in vedere varsta ei de gestatie”, a declarat medicul Gica Nicolae.

Sarcina a fost una usoara, dar in ultima saptamana mamica a inceput sa se simta rau. Din cauza hipertensiunii arteriale si a diabetului zaharat de care sufera, medicii au decis sa grabeasca nasterea cu opt saptamani.

Medicii spun ca va mai sta la incubator cateva saptamani, insa mamica viseaza in fiecare seara la momentul in care vor ajunge acasa. Nu a pregatit nimic, dar isi doreste din suflet sa o poata tine in brate: „Ea trebuie sa faca in general ce nu am reusit eu si ce va vrea ea sa faca si o sa o las

pe ea sa aleaga la momentul respectiv.”

Dr. Gica Nicolae: „Cazurile de gravide peste 50 de ani sunt foarte rare, chiar si cu tratamente de fertilizare in vitro”.

4 000 de bebelusi vin pe lume la Spitalul Filantropia. 20 la suta dintre ei sunt prematuri, insa aici este cea mai mare rata de supravietuire a acestor bebelusi: aproape suta la suta. Conform ultimelor statistici, tara noastra se afla pe locul 3 in Europa la mortalitatea infantila cauzata de nasterea prematura.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si