O afacere în echipă, clădită cu multă dragoste și grijă. Aceasta este comoara de neprețuit a familiei Ion, din Voinești, județul Dâmbovița.

Citește și: Descoperirea incredibilă a unei familii din Norvegia. Au găsit în curtea casei o comoară vikingă veche de 1.000 de ani. Totul a început după ce unul dintre membrii a pierdut un cercel de aur

Delia, o copilă de 11 ani, își ajută părinții la muncile din gospodărie

Pe Adelina și pe cele 2 fiice le găsim în livada cu mere, acum o perioadă productivă, căci e sezonul recoltei. La 11 ani, fiica cea mare, Daria, e un ajutor de nădejde pentru mama ei.

Daria Ion, elevă: „Asta este plăcerea mea, încerc orice ca să o ajut, dar momentan sunt mică și sper când cresc mare să o ajut cum m-a ajutat și ea pe mine până acum. Îmi curge o lacrimă când o văd atât de obosită încât nu mai poate sta în picioare.”

Deși abia în clasa a V-a, Daria are spirit de antreprenor. Știe să facă reclamă pentru livada părinților și îi place să posteze pe social media.

Daria Ion, elevă: „Livada pentru mine înseamnă o mică parte a vieții mele, a familiei mele, aici ne-am dezvoltat, aici am crescut, aici m-am făcut om mare.”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Iar ca un om mare, așa cum se simte ea, vin și responsabilități pe măsură. În fiecare zi când vine de la școală se apucă de teme. Până acum a avut calificative maxime, dar clasa a V-a are multe provocări, așa că ambiția împinge mereu să fie prima.

Când programul de la școală îi permite, Daria se duce și în piața Obor din Capitală, să vândă fructele din livadă, alături de bunica ei.

Daria Ion, elevă: „Desigur acest lucru îl fac doar în vacanță pentru că nu pot să renunț la școală ca să vin în livadă. La fel, este importantă și livada, doar că pe primul loc eu am ales să pun școala.”

Copila nu neglijează nici magazinul familiei, aici face calcule și ține evidența produselor, iar apoi aranjează marfa la raft.

Adelina, mama fetelor, e mândră de ele. Se bucură că motivația Dariei e una de neclintit la vârsta ei și că de mică era muncitoare.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Adelina Ion, anteprenor: „În postura de părinte m-am simțit mândră, dar aș dori să continue cu viața de la țară, să nu intre în ritmul alergic de la București și țara să fie punctul ei forte de a se dezvolta.”

Daria face și cursuri de modeling și visează la o carieră în televiziune. Este un copil motivat și, la vârsta ei, știe deja ce înseamnă responsabilitatea. A învățat, datorită vieții la țară, și o lecție importantă pe care speră să o ia și sora mai mică, să lucrezi nu e o rușine, dimpotrivă, atâta timp cât iubesc ceea ce faci, munca e o plăcere.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si