Prăjitura cu căpşuni şi iaurt este desertul care este gata în cel mai scurt timp și este o adevărată plăcere pentru papilele gustative.

Iată cum se prepară prajitura cu căpşuni şi iaurt, un desert savuros, ușor, proaspăt și parfumat, ideal pentru toți membrii familiei!

Rețetă- prajitură cu căpşuni şi iaurt

Prajitură cu căpşuni şi iaurt- Ingrediente 

  • 3 ouă, 60 g unt
  •  180 g făină
  •  3 linguri zahăr
  •  1 pachet praf de copt
  •  4 linguri lapte
  •  500 g căpșuni

Pentru cremă

  •  300 ml lapte cu 1,5% grăsime
  •  30 g amidon din porumb
  •  2 gălbenuşuri
  •  30 g gelatină
  •  400 g iaurt
  •  130 g zahăr

Citeste si: Prăjitură spornică cu căpşuni: Reţeta pe care trebuie să o încerci în această primăvară

Prajitură cu căpşuni şi iaurt: O reţetă specială de primăvară

Prajitură cu căpşuni şi iaurt: O reţetă specială de primăvară

Prajitură cu căpşuni şi iaurt- Mod de preparare

Mai întâi se bat gălbenuşurile cu zahărul şi laptele, până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă groasă de consistenţa smântânii. După care, se adaugă untul înmuiat, făina cernută cu praful de copt şi albuşurile bătute spumă.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Apoi, se toarnă compoziția într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 15-20 minute. După primele 10 minute, focul se mai reduce o treaptă.

Citeste si: Spumă de căpşuni: Cea mai delicioasă reţetă

Astfel, pentru cremă, gelatina se pune la înmuiat într-o ceaşcă cu 4-5 linguri de lapte rece. Amidonul se dizolvă în puţin lapte rece, iar restul de lapte se pune la fiert. Se amestecă amidonul cu zahărul, laptele fierbinte şi gălbenuşurile şi se lasă la foc mic, amestecând continuu, până se îngroaşă. Se ia de pe foc, iar când se răceşte puţin se înglobează gelatina înmuiată şi iaurtul.

Mai apoi, blatul copt şi răcit se taie pe lungime în două. Iar la final, se ung foile cu cremă şi se presară cu fructele tăiate cubuleţe, apoi se lasă la rece minim 3 ore şi se taie bucăţi de 4-5 cm. Poftă bună!

Citeste si: Pandişpan cu cireşe. Rețeta copilăriei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si