Prăjitură de Crăciun - o reţetă delicioasă pentru 25 decembrie 2021
Toată lumea iubește dulciurile, așa că sărbătorile sunt prilejul perfect pentru a pune pe masa de Crăciun și ceva dulce.
Prăjiturile, sub toate formele lor, sunt iubite de toată lumea, mai ales de cei mici, iar ele sunt prilejul perfect să unească familia la masa de sărbători. Fie că mergi în vizită la prieteni sau rude, fie că inviți pe cineva la masa de Crăciun, prăjiturile sunt nelipsite dintre felurile de mâncare.
Gospodinele încep să pregătească numeroase feluri de mâncare tradițională, printre care și nelipsitul cozonac sau cornulețele cu rahat.
Citeste si: Mâncare tradiţională de Crăciun: Meniu complet pentru 2021
Prăjitura "Albă ca Zăpada" este o rețetă veche, dar care este căutată de gospodine în ficare an, dat și prin faptul că este o prăjitură destul de ușor de gătit.
Pentru foi
800 g făină
2 ouă întregi
200 g unt cu min.
Pentru cremă
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
4 galbenușuri
un strop de sare
350 g zahăr tos
50 g amidon alimentar
500 ml lapte rece
miezul unei păstăi de vanilie sau 2 plicuri zahar vanilat (sau extract de vanilie)
coaja rasă de la o lămâie
sucul stors de la 2 lămâi
350 g unt cu min 80% grasime, moale, la temperatura camerei
In plus
putin zahar pudra pentru decor
Citeste si: Reţete prăjituri şi fursecuri de Crăciun
In bolul robotului de bucatarie se pune untul, zahărul pudră, vanilia, coaja rasă de lămaie și se mixează bine. Se adaugă și cele 2 oua întregi și smântâna, apoi se mai amestecă puțin. Într-un mic castron se dizolvă amoniul în puțin lapte rece și se toarnă peste compoziția din bolul mixerului. Tot atunci se pune și făina. Se mixează scurt compoziția și se obține o bilă de aluat neted. Se înfoliază în plastic și se lasă 20 de minute pe masa de bucatarie (nu la rece).
Se împarte aluatul în patru bile egale, după care se întinde în patru foi. Se încinge cuptorul la 180 de grade și se coade timp de 8 minute.
Pentru cremă se adaugă într-un bol vanilia, coaja de lămâie, zahărul tos și gălbenușurile, se mixează și se adaugă amidonul, iar pe parcurs se diluează cu lapte rece.
Se pune totul într-o oală la foc mic până conținutul începe să fiarbă.Citeste si: Biscuiți de Crăciun cu scorțișoară. O reţetă delicioasă
Citeste si: Învestirile prezidenţiale în imagini, de la Jimmy Carter la al doilea mandat al lui Donald Trump- antena3.ro