Prăjiturile, sub toate formele lor, sunt iubite de toată lumea, mai ales de cei mici, iar ele sunt prilejul perfect să unească familia la masa de sărbători. Fie că mergi în vizită la prieteni sau rude, fie că inviți pe cineva la masa de Crăciun, prăjiturile sunt nelipsite dintre felurile de mâncare.

Masa de sărbători, nelipsită de prăjituri

Gospodinele încep să pregătească numeroase feluri de mâncare tradițională, printre care și nelipsitul cozonac sau cornulețele cu rahat.

Din cauza faptului că nu se estimează cam câtă mâncare va fi consumată, atât dulciurile, cât și felurile de mâncare ajung să nu fie terminate în cele trei zile de Crăciun. Pentru a evita alterarea alimentelor, se recomandă ca prăjiturile să nu fie făcute din creme perisabile și să fie, pe cât posibil, folosite creme procesate termin pentru a putea fi păstrate cu ușurință la rece mai mult timp.

Citeste si: Mâncare tradiţională de Crăciun: Meniu complet pentru 2021

"Alba ca Zăpada", prăjitura căutată de Crăciun

Prăjitura "Albă ca Zăpada" este o rețetă veche, dar care este căutată de gospodine în ficare an, dat și prin faptul că este o prăjitură destul de ușor de gătit.

Pentru foi

800 g făină
2 ouă întregi
200 g unt cu min.

80% grăsime
200 g zahăr pudră
200 g smântâna acrișoară (fermentată, cu min 20% grăsime)
1½ plic de amoniu pt prajituri (10 g) dizolvat în 3 linguri de lapte rece
puțină coajă rasă de lămâie
puțină vanilie (zahăr vanilat, extract sau esență)

Pentru cremă

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

4 galbenușuri
un strop de sare
350 g zahăr tos
50 g amidon alimentar
500 ml lapte rece
miezul unei păstăi de vanilie sau 2 plicuri zahar vanilat (sau extract de vanilie)
coaja rasă de la o lămâie
sucul stors de la 2 lămâi
350 g unt cu min 80% grasime, moale, la temperatura camerei

In plus
putin zahar pudra pentru decor

Citeste si: Reţete prăjituri şi fursecuri de Crăciun

Cum se face prăjitura "Albă ca Zăpada"?

In bolul robotului de bucatarie se pune untul, zahărul pudră, vanilia, coaja rasă de lămaie și se mixează bine. Se adaugă și cele 2 oua întregi și smântâna, apoi se mai amestecă puțin. Într-un mic castron se dizolvă amoniul în puțin lapte rece și se toarnă peste compoziția din bolul mixerului. Tot atunci se pune și făina. Se mixează scurt compoziția și se obține o bilă de aluat neted. Se înfoliază în plastic și se lasă 20 de minute pe masa de bucatarie (nu la rece).

Se împarte aluatul în patru bile egale, după care se întinde în patru foi. Se încinge cuptorul la 180 de grade și se coade timp de 8 minute.

Pentru cremă se adaugă într-un bol vanilia, coaja de lămâie, zahărul tos și gălbenușurile, se mixează și se adaugă amidonul, iar pe parcurs se diluează cu lapte rece.

Se pune totul într-o oală la foc mic până conținutul începe să fiarbă.
După ce este luat de pe foc, se adaugă zeama de lămâie și se amestecă cu mixerul.

Citeste si: Biscuiți de Crăciun cu scorțișoară. O reţetă delicioasă

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si