Prăjitură spornică cu căpşuni: Reţeta pe care trebuie să o încerci în această primăvară

Prăjitură spornică cu căpşuni. Iată o rețetă delicioasă de prăjitură cu căpșuni de sezon. Este desertul perfect atât pentru adulți, cât și pentru cei mici!

Prăjitură spornică cu căpşuni este desertul perfect pentru a-i aduna pe cei din familie la aceeași masă, mai ales că se prepară foarte simplu și rapid.

Rețetă de prăjitură pufoasă de căpșuni este ideală pentru zilele de weekend. Află cât de simplu se prepară această prăjitură savuroasă!

Prăjitură spornică cu căpşuni: Ingredinte

150 de ml ulei

400 de grame făină

jumătate de kilogram de căpșuni

5 ouă

coaja de la o lămâie

250 de ml de kefir sau sana

10 grame de praf de copt

250 de grame zahăr

o lingură de esență de vanilie

un praf de sare.

Citeste si: Rețetă de banana bread. Cum se face, de fapt, această pâine dulce adorată de americani

Prăjitură spornică cu căpşuni: Mod de preparare

Mai întâi se pune uleiul într-un bol încăpător și se adaugă ouăle. Apoi, se pune zahărul și coaja de lămâie. Cei cărora nu le plac lămâile, pot înlocui coaja acestui fruct cu cea de la portocală.

Astfel, peste amestecul de mai sus se adaugă esența de vanilie. Se mixează totul foarte bine timp de 2-3 minute.

Mai apoi, se toarnă apoi kefirul sau sana, făina și foarte puțină sare pentru gust. Nu putea lipsi nici praful de copt. Se amestecă din nou maximum un minut.

Citeste si: Cozonac pufos care se desface fâşii, ca la mama acasă- Reţetă

Căpșunile mai pot fi înlocuite cu vișine sau caise, în funcție de preferințele fiecăruia.

Compoziția pentru aluat ar trebui să fie gata, iar în acest moment se poate turna într-o tavă. Puteți pune într- o tavă cu dimensiunile de 35/ 25 de centimetri. La baza compoziției, în tavă, se așază o hârtie de copt pentru a nu se lipi. Puneți cât de multe bucăți de căpșuni desupra aluatului.

Se pune tava la cuptorul preîncălzit la 175 de grade pentru aproximativ 40 de minute.

După acest interval, prăjitura este deja coaptă.

Citeste si: Tort de mere: reţeta ideală pentru zilele de naştere

La final, se lasă la răcit și apoi se poate tăia foarte ușor cu un cuțit. Această prăjitură cu căpșuni trebuie să aibă un aspect pufos.

Puteți presăra deasupra zahăr pudră. Poftă bună!

 

 


Autor

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.

Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.

Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.

Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.

Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.

Parteneri