Close sidebar
Close sidebar

Premierul spaniol Pedro Sanchez vrea un "plan Marshall" de la UE împotriva covid-19

Premierul spaniol Pedro Sanchez a îndemnat duminică Uniunea Europeană (UE) să creeze un vast program de investiţii publice, de tipul ”Planului Marshall”, care a permis reconstruirea Europei după al Doilea Război Mondial, în vederea contracarării impactului financiar al epidemiei noului coronavirus, relatează Reuters.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Pedro Sanchez consideră că este necesar ca UE să emită obligaţiuni paneuropene - "coronabonds"- pentru a ajuta statele membre să răspundă crizei sanitare şi economice.

El a salutat măsurile în vederea unei relansări economice adoptate până în prezent de către Banca Centrală Europeană (BCE).

Citeste si: VIDEO| Cu Dumenezeu înainte: Mii de credincioși, împărțășiți cu aceeași ligurință

”Europa poate şi trebuie să facă mai mult, iar noi cerem ca ea să facă mai mult într-un moment atât de critic”, a înemnat premierul spaniol.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Numărul deceselor în Spania a crescut duminică la 1.720, de la 1.326 câte se înregistrau sâmbătă, potrivit ultimelor date comunicate de Ministerul spaniol al Sănătăţii, relatează Reuters.

Citeste si: Ludovic Orban, testat din nou pentru coronavirus

Spania a înregistrat 394 de noi decese în decurs de o zi, mai multe decât cele înregistrate sâmbătă- 324.

Spania- a doua cea mai afectată ţară din Europa, după Italia- înregistrează de-acum 28.572

de contaminări, de la 24.926 sâmbătă.

Guvernul spaniol s-a angajat sâmbătă să facă totul în lupta împotriva virusului şi a avertizat că ”ceea ce este mai rău abia urmează”.

Citeste si: Gest revoltător făcut de un preot din Brăila la împărtășania enoriașilor VIDEO

Mai multe publicaţii spaniole au anunţat duminică faptul că Guvernul vrea să prelungească cu 15 zile starea de urgenţă de 15 zile decretată la 14 martie în lupta împotriva răspândirii epidemiei.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI