Mai multe preparate tradiționale românești au fost recunoscute la nivel internațional. Acestea au fost incluse în cea mai importantă enciclopedie gastronomică, TasteAtlas.

Platforma menționată este dedicată celor mai delicioase mâncăruri din întreaga lume. Recent, în această enciclopedie au fost incluse și mai multe preparate românești, care sunt din ce în ce mai apreciate de către turiștii care ajung în țara noastră din întreaga lume.

Citește și: VIDEO- Românii se întrec în crearea unor rețete care mai de care mai ciudate. Ce creații noi apar în bucătăria românească

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

samale, mamaliga, mancare romaneasca, mancare traditionala

Mămăliga a intrat în topul mâncărurilor incluse în TasteAtlas.

[Sursa foto: Unsplash]

Preparatele românești care au ajuns pe lista TasteAtlas

Pe lista realizată de enciclopedia globală a mâncărurilor au ajuns mai multe preparate tradiționale românești. În clasament se află unele dintre mâncărurile pe care toți românii le-au mâncat cel puțin o dată în viață, precum mujdeiul, sarmalele, ciorba rădăuțeană și bulzul moldovenesc.

Nu este deloc ușor ca un preparat culinar să ajungă pe lista TasteAtlas, care cuprinde peste 10 000 de alimente din întreaga lume. În cadrul acestui clasament impresionant, ciorba rădăuțeană a reușit să ajungă pe unul dintre locurile fruntașe.

Aceasta se situează pe locul 12. Și alte preparate tradiționale au fost catalogate drept unele dintre cele mai delicioase din întreaga lume, precum mujdeiul, care este considerat varianta românească a sosului de usturoi, bulzul ciobănesc, sarmalele, plăcinta, papanașii și mititeii.

Pe listă au ajuns și unele dintre cele mai delicioase preparate pe care românii le folosesc pentru aperitiv, precum salata de vinete, salata de icre și fasolea bătură, toate fiind foarte apreciate.

Citește și: VIDEO Povestea fabuloasă a pufuleților! Cum se fac, de fapt: Totul începe de la boaba de porumb

samale, mamaliga, mancare romaneasca, mancare traditionala
Mâncarea românească a impresionat la nivel internațional. [Sursa foto: Unsplash]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si