Klaus Iohannis se declară mulțumit după votarea celor două legi care privesc eliminarea pensiilor speciale și înlăturarea cumului pensiei-salariu. Președintele țării a declarat că aceste probleme se aflau de mult timp pe agenda publică a României.

Motiv de bucurie pentru români, pensiile speciale vor fi eliminate

Aflat la Bruxelles într-o reuniune cu membrii NATO, Klaus Iohannis a fost întrebat despre părerea pe care o deține referitor la modificarea legilor care privesc pensiile speciale și legea cumului pensie-salariu la stat.

Președintele a declarat că atât timp cât Parlamentul a votat cele două legi, acestea vor fi adoptate.

„În esenţă părerea mea este una bună. Că m-aţi întrebat care este părerea mea. Sunt două teme care de ani de zile se află pe agenda publică în România şi este foarte bine că, la nivel de coaliţie, s-a luat decizia să se abordeze ambele chestiuni şi pensiile speciale şi cumulul pensie cu salariu la stat. S-au făcut două legi, s-au votat în Parlament şi le aştept la promulgare. Mai mult nu cred că vă aşteptaţi să spun în acest moment, atâta timp cât Parlamentul a votat, există cele două proiecte. Aşteptăm să îşi continue parcursul şi le aştept pe masa mea”, a declarat Klaus Iohannis joi în conferința de la Bruxelles.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Amenințare directă către parlamentarii PNL. Nicolae Ciucă: „Cei care nu votează să fie excluşi din partid”

Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie a sesizat Curtea Constituțională

Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) nu este de acord cu proiectul care privește eliminarea pensiilor speciale și a înlăturării cumului pensie-salariu.
În aceste condiții, ÎCCJ a sesizat cu Curtea Constituțională în vederea rezolvării nemulțumirilor create de adoptarea de către Parlament a noilor legi.

Citește și: Curtea de Apel București anunță că, de pe 21 iunie, își va continua activitatea doar în cazuri urgente


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si