"S-a semnat prima dispozitie de plata catre beneficiar in cadrul programului de acordare a ajutorului financiar din partea Primariei Municipiului Galati catre cetatenii municipiului pentru achizitionarea unui sistem alternativ de producere a apei calde si caldurii. Este vorba despre o plata care se va realiza prin mandat postal", a informat, marti, Biroul de Presa al Primariei.

Potrivit sursei citate, pana acum au fost inregistrate 3.785

de dosare pentru acordarea de ajutoare financiare de 3.000 lei pentru achizitionarea unui sistem alternativ de incalzire si apa calda, iar astazi alte 252 de dispozitii sunt la semnat.

De altfel, primarul municipiului Galati, Ionut Pucheanu, a declarat, pe 22 iunie, ca incepand de saptamana aceasta se vor acorda beneficiarilor ajutoarele financiare pentru achizitionarea de surse alternative  de incalzire si apa calda.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Consilierii locali au aprobat pe 9 iunie acordarea unui ajutor financiar de 3.000 lei pentru achizitionarea unui sistem de incalzire si apa calda alternativ pentru incalzirea locuintei de catre cei care depind de sistemul centralizat de termoficare. Banii se vor acorda insa numai familiilor care indeplinesc o serie de criterii in functie de venituri si in acest scop Primaria a pus la dispozitia cetatenilor sase puncte unde pot depune dosarul cu

actele necesare in vederea obtinerii acestui ajutor.

De altfel, un proiect similar a fost adoptat si pe 12 aprilie, odata cu adoptarea unei hotarari de suspendare pe termen nedeterminat a functionarii sistemului centralizat de termoficare, dar aceasta din urma a fost atacata in instanta de catre

prefectul judetului Galati. Astfel, pe 9 iunie, consilierii locali au decis sa revoce aceasta hotarare de suspendare a functionarii sistemului centralizat de termoficare, insa au adoptat noi masuri printre care si cea privind acordarea de ajutoare financiare.  Astfel, pot beneficia de aceste ajutoare persoanele singure care au un venit net mediu lunar sub 2.500 lei; familiile formate din 2 membri care au un venit net mediu lunar pe membru de familie sub 2.000 lei; familiile formate din 3 membri care au un venit net mediu lunar pe membru de  familie sub 1.700  lei;  familiile formate din 4 sau mai multi membri- care au un venit net mediu lunar pe membru de familie sub 1.450 lei.

In municipiul Galati, figurau in urma cu cateva saptamani circa 35.000- 36.000 de apartamente bransate la sistemul centralizat de furnizare a apei calde menajere si caldurii, din care doar circa 25.000 de apartamente sunt locuite efectiv.

In municipiul Galati exista aproximativ 98.000 de apartamente in blocurile de locuinte.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si