Close sidebar
Close sidebar

Primarul orasului libian Misrata Mohamad Eshtewi, rapit si ucis

Primarul din Misrata, al treilea cel mai important oras din Libia, a fost ucis duminica seara dupa ce a fost rapit de persoane necunoscute, a declarat luni o sursa din cadrul serviciilor de securitate ale orasului pentru AFP.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Mohamad Eshtewi a fost urmarit si rapit la iesirea sa de pe aeroportul de la Misrata, la 200 de kilometri est de Tripoli, a declarat aceasta sursa sub acoperirea anonimatului, precizand ca ulterior cadavrul a fist abandonat pe o strada.

Spitalul din oras a confirmat ca a primit corpul primarului, care prezenta plagi împuscate.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Fratele sau, care se afla în acelasi vehicul la plecarea de pe aeroport, a fost ranit, însa viata nu îi era în pericol, potrivit sursei în domeniul securitatii.

Eshtewi se întorcea dintr-o calatorie oficiala în Europa, în compania altor membri ai Consiliului Municipal, toti alesi în 2014 si al caror mandat expira la sfarsitul lui 2018.

Emisarul special al ONU în Libia Ghassan Salame, si-a epxrimat, într-un mesaj postat pe contul de Twitter, ”tristetea profunda si denuntarea ferma” fata de acest asasinat.

Misrata, un oras portuar cu aproximativ 400.000 de locuitori, este considerat unul dintre orasele cele mai sigure în Libia.

În oras se afla grupurile armate cele mai puternice din tara si a jucat un rol foarte important atat în îndepartarea de la putere a regimului lui Muammar Gadaffi, în 2011, cat si în eliberarea, în 2016, a orasului Sirt din mainile gruparii Statul Islamic (SI).

În octombrie, un atentat sinucigas revendicat de SI s-a soldat cu patru morti, într-un complex judiciar la Misrata.

Libia s-a afundat în haos dupa prabusirea dictaturii lui Muammar Gaddafi. Autoritati rivale, la Tripoli si în tara, dar si numeroase militii îsi disputa puterea.
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI