Prognoza meteo pentru iarna 2023/2024. Suntem în luna octombrie, însă temperaturile de afară sunt caracteristice mai mult unor zile însorite de început de vară. Chiar și așa, iarna se apropie, iar meteorologii au transmis când vom avea parte de primii fulgi de nea.

Vremea în octombrie 2023: Prognoza meteo pentru a doua lună de toamnă

Potrivit ANM vremea va fi caldă.

Ploile vor fi din ce în ce mai prezente, temperaturile putând să ajungă chiar și la 30 de grade Celsius. 

Valorile termice vor fi mai mari comparativ cu cele specifice acestei săptămâni din an pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi prezente în mai multe zone din țară, dar pe intervale scurte de timp.

Citește și: Cum va fi vremea în perioada 25 septembrie- 8 octombrie 2023? Vremea frumoasă se menține. Prognoza meteo completă

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai parte a zonelor montane şi submontane şi deficitar în partea de sud-vest. În celelalte zone din țară va fi în general mai apropiat de cel normal.

În luna octombrie vremea la munte va fi una acceptabilă, potrivit meteorologilor.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Temperaturile vor fi în scădere, specifice acestei perioade din an.

Pe perioade restrânse vor fi prezente ploile și local ceață, dar nu sunt așteptate fenomene meteo extreme.

La mare, vremea va fi frumoasă, cu temperaturi ridicate și precipitații scăzute. Deși temperaturile sunt în scădere, condițiile meteorologice vor fi bune în luna octombrie.

Prognoza meteo pentru iarna 2023/2024. Vom avea sau nu zăpadă?

În noiembrie, se vor simți primele semne de iarnă. Potrivit Accuweather, primii fulgi de ninsoare vor apărea în București, în luna următoare, mai exact pe 5 noiembrie. Atunci va fi anunțată lapoviță și ninsoare.

Citește și: VIDEO- Prima noapte cu temperaturi negative. Se anunță temperaturi minime pe timpul nopții

Ninsoarea propriu-zisă este anunțată pe 29 noiembrie, iar meteorologii Accuweather au anunțat temperaturi de -3, -4 grade Celsius.

La sfârșitul lui 2023, în decembrie, temperaturile nu vor fi foarte scăzute, valorile acestora situându-se între 1... 9 grade Celsius.

Luna ianuarie a noului an vai fi destul de blândă și se anunță temperaturi pe timpul zilei cuprinse între 1 și 2 grade Celsius. Noaptea, valorile termice sunt cuprinse între -7 și -1 grade Celsius.

În februarie 2024, temperaturile nu sunt foarte diferite de luna anterioară, iar pe timpul zilei valorile termice sunt cuprinse între 2 și 7 grade Celsius. Nopțile vor avea temperaturi cuprinse între -6 și -2 grade Celsius.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si