Prin comparație, PS4 are puțin peste 2000 de jocuri, din care 299 sunt exclusive, în timp ce Xbox One are aproape 2000 de jocuri cu mai puțin de 150 de titluri exclusive. PS4 este, astfel, superior lui Xbox One în ceea ce privește cantitatea de jocuri disponibile.

Seriile The Halo și Gears of War a PS4 sunt peste orice alt joc de tip shooter de pe Xbox One, în timp ce Cuphead oferă e experiență de joc fantastică și plină de culoare.

De asemenea, pentru cei ce preferă aventurile pe apă, Sea of Thieves este o experiență multiplayer unică.

Xbox One excelează, însă, în categoria de jocuri de curse, cu mașini, seriile Forza Motorsport și Horizon fiind printre cele mai bune titluri. Ce mai oferă Xbox în plus este serviciul Xbox Game Pass prin care utilizatorii au acces prin rotație la 100 de jocuri pe lună contra unei sume plătite lunar.

După cum spuneam, numărul de jocuri exclusive ale lui Xbox One pălește în comparație cu cele ale lui PS4. Microsoft încearcă, însă, să rezolve această diferență prin crearea a 5 noi studiouri de jocuri video și prin mai multe achiziții, inclusiv Bethesda.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Chiar și așa, calitatea și cantitatea jocurilor de pe PS4 primează. Inclusiv în ultimii ani, pentru PS4 au fost lansate noi jocuri exlusive cu o calitate incredibilă, precum Ghost Of Tsushima sau The Last Of Us 2. Putem să luăm în considerare și faptul că Sony oferă compatibilitate pentru jocurile PS4 pe noul PS5, însă pregătește jocuri exlusive pentru PS5. Xbox, pe de-altă parte are compatibilitate între generații, ceea ce înseamnă că jocurile noi vor funcționa și pe consolele mai vechi pentru o perioadă.

În ceea ce privește jocurile indie, PS4 are mare parte din titlurile high-profile. Sony a susținut dezvoltatorii independenți de jocuri video, iar nume precum Octodad: Dadliest Catch și Transistor au apărut pe consola Sony acum câțiva ani. Între timp, Xbox One a primit titluri mici dar excelente, precum Ori and the Blind Forest.

În ultimii ani, jocurile indie au avut un avânt foarte mare mulțumită atât companiei Sony cât și companiei Microsoft, care au lansat tool-uri și au implementat politici care nu au făcut decât să elimine barierele.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Știm foarte bine că acum că Sony a lansat noul PS5, nu va mai oferi suport pentru PS4 mult timp, însă, având în vedere că PS5 încă este greu de găsit, nu este o idee rea să păstrați vechea consolă sau chiar să achiziționați un PS4. Este clar că, în comparație cu Xbox One, PS4 are mult mai multe jocuri disponibile și sunt nume foarte populare pe care mulți pasionați le îndrăgesc și le joacă în mod constant.

În această listă amintim: God of War, Marvel’s Spider-Man, Bloodborne, Uncharted 4: A Thief’s End, The Last Guardian, Persona 5, Detroit: Become Human, Shadow Of The Colossus, Uncharted: The Lost Legacy, Ratchet and Clank, Tearaway Unfolded, inFamous: Second Son, Street Fighter 5, Yakuza 6, Concrete Genie, GT Sport și multe altele.

Dacă doriți, însă, să așteptați apariția noii console PS5, zvonurile sunt că ar putea reveni în stoc undeva la începutul anului viitor. Existau speranțe ca până la sfârșitul verii stocul să fie refăcut, iar PlayStation 5 să fie disponibil în mod constant, însă criza semiconductorilor este mult mai gravă decât s-ar fi anticipat. Nu numai compania Sony s-a confruntat și aceasta. Ea afectează inclusiv producția de telefoane mobile, laptop-uri, mașini și multe alte dispozitive smart precum tablete sau ceasuri. Cert este că orice stoc de PS5 care devine disponibil în online dispare în 2-3 minte, poate chiar în secunde.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si