Alexandru pare de fier acum. Simte ca nimic nu il mai poate dobori. Nici prejudecatile semenilor si nici handicapul. Joaca tenis cu o placere nebuna si viseaza sa devina campion mondial intr-o zi, la fel ca idolul sau, Simona Halep. Are 30 de ani, e student in ultimul an la marekting si conduce masina.

"Am simtit ca prin sport ma pot reintegra mai usor in societate, pot avea mai multa incredere in mine si ca sportul iti vindeca mintea. Eu de asta aveam nevoie"

De ce? Pentru ca duce-n spate o poveste cutremuratoare. S-a nascut cu o scolioza si, la 19 ani, medicii i-au recomandat sa se opereze. N-ar fi fost o operatie extrem de dificila, spune tanarul, doar ca in momentul in care s-a trezit de sub anestezie a avut parte de socul vietii.

"Pur si simplu am adormit si m-am trezit ca nu mai pot sa misc picioarele. Simteam ca m-a legat cineva. Tot timpul incercam sa trag piciorul si nu puteam"

"E un soc enorm. Nici nu va imaginati cat e de greu. Am refuzat un an, un an jumate sa ies din casa. Pentru ca imi era rusine sa ies intr-un scaun rulant"

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Alex pune degetul direct pe rana. Sistemul e putred.

"Ei condamna persoanele cu dizabilitati la a sta in casa, a-si plange de mila, a iesi la colt de strada si sa cerseasca. Nu vin cu un program de reintegrare a lor in societate"

Din fericire, el a razbit si acum lupta pentru dreptate. E convins c-a fost victima unui malpraxis, mai ales ca medicii din Turcia, care-n urma cu doi ani i-au facut investigatii, au ajuns la o concluzie teribila.

"Mi-au spus clar ca nu a fost executata operatia cum trebuie."

"Unul din suruburile folosite la implant s-a miscat in asa fel incat mi-a sectionat maduva. S-a infipt in maduva"

"Practic, atunci a fost momentul in care el a stiut ca a ramas paralizat pe viata si ca interventia chirurgicala din 2006 a fost efectuata defectuos. In momentul de fata am depus o plangere penala pentru vatamare corporala grava."

In plus, spune avocatul Bogdan Dobrescu, specializat in cazuri de malpraxis, au fost cerute daune morale si materiale Spitalului Foisor de 800 de mii de euro. Intre timp, pe terenul de tenis, Alex se pregateste din greu pentru competitii.

"Alexandru este un sportiv si un elev foarte bun, dupa parerea mea, care a prograsat incet dar sigur. Chiar acum 3 saptamani a jucat finala la turneul de la Madrid"

Alex se dedica cu totul pasiunii. A participat la peste 30 de competitii internationale, iar visul lui e sa reprezinta Romania la jocurile paralimpice.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si