Organizația Mondială a Sănătății preciza sâmbătă că nu există dovezi concrete care să ateste că persoanele care au fost infectate și s-au vindecat nu vor mai lua virusul și a doua oară.

Citeste si: Iohannis și Trump, discuție telefonică în contextul crizei coronavirusului. Președintele american trimite ajutoare României

„E adevărat. Dar asta nu înseamnă că nu sunt persoane imune după infecție. Noi am observat că cea mai mare parte a celor care au fost bolnavi nu se reinfectează.

Sunt nenumărați anticorpi care apar după această boală, dar un singur fel de anticorpi protejează împotriva bolii, dar nu cunoaștem încă nivelul lor și nu cunoaștem persistența lor. Adică nu știm dacă după boală acești anticorpi persistă o lună, două, trei luni, trei ani sau 30 de ani”, a declarat Alexandru Rafila.

Asta a precizat că OMS a făcut apel la dezvoltarea unor parteneriate strategice între statele europene afectate de pandemie.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

 

Citeste si: Echipa medicală s-a întors din Italia. Papa Francisc a făcut o donație pentru România

„Zilele trecute a fost un apel lansat la nivel european împreună cu OMS pentru dezvoltarea unor parteneriate strategice, în care țările din UE plus Marea Britanie, China și SUA să conlucreze ca să se obțină trei categorii de produse: teste de diagnostic mai performante, medicamente eficiente și un vaccin care să fie eficace împotriva bolii”, a declarat Rafila, la Antena 3.

„Nu există dovezi”

„În prezent, nu există dovezi că persoanele care s-au vindecat de COVID-19 și au anticorpi sunt protejate de o a doua infecție”, a transmis, sâmbătă, OMS.

OMS a declarat că a continuat să examineze dovezile cu privire la anticorpii împotriva virusului.

Aproximativ 2,8 milioane de oameni au fost infectați cu noul coronavirus la nivel global și 196.298 au murit, potrivit Reuters.

Cele mai multe studii au arătat că oamenii care s-au recuperat au anticorpi împotriva virusului. Cu toate acestea, unii dintre ei au niveluri foarte mici de anticorpi de neutralizare în sângele lor, „sugerând că imunitatea celulară poate fi, de asemenea, critică pentru recuperare”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si