Inainte de a intra in sala de judecata, Basescu a dat declaratii presei si a zambit tot timpul.

In fata judecatorilor, fostul presedinte insa s-a comportat diferit. Asa cum sunt procedurile, a stat in picioare tot timpul in care magistratul a avut dosarul in care era citat. Apoi, a dat toate explicatiile cerute de acesta.

Sedinta s-a desfasurat cu usile deschise, ceea ce a permis accesul in sala si a altor persoane care aveau termen si procesele lor urmau sa fie judecate de magistratii Tribunalului Bucuresti.

Multi dintre cei din sala nici nu au realizat in prima faza ca in fata completului se afla chiar Traian Basescu, insa cand acesta a inceput sa vorbeasca, toti au ciulit urechile: ii recunoscusera vocea!

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Unul dintre cei prezenti in sala, mai curajos, a scos chiar si telefonul din buzunar si l-a imortalizat pe presedinte, iar fotografia ne-a trimis-o pe adresa de pont.

Traian Basescu a fost chemat la Tribunal intr-un dosar in care este reclamat de omul de afaceri Catalin Nastase, care il acuza pe fostul sef al statului, ca in 2003, cand era primarul Capitalei, ar fi retrocedat ilegal, un teren de 40.000

de metri patrati din zona Damaroaia.

La iesirea din sala de judecata, la fel de bine dispus, Traian Basescu s-a oprit si a dat explicatii jurnalistilor despre prezenta sa la Tribunal: „E vorba de o reclamatie facuta in 2015 pentru o restituire din 2003. N-am pierdut incă niciun proces pe restituire, asa ca nu o sa-l pierd nici pe asta. Nu il cunosc pe Catalin Nastase. Nu l-am vazut, vad ca nici nu a venit.

Face reclamatie si nu vine la termen. Au fost zeci de procese de restituire si n-am pierdut niciunul”.

Magistratii Tribunalului Bucuresti urmeaza sa decida daca declina competenta in acest dosar si il trimit catre o judecatorie de sector.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si