Oamenii de stiinta spun ca asa ceva nu se intampla pana acum din simplul fapt ca animalele nu impart acelasi habitat. Ursii polari, din specia Ursus maritimus, traiesc aproape de apa, in timp ce ursii grizzly, o subspecie a ursului brun sau Ursus arctos, prefera padurea. Insa, odata cu incalzirea climei in zona arctica, se observa din ce in ce mai multi hibrizi, informeaza Business Insider.

Recent, in nordul Canadei a fost impuscat un astfel de exemplar.

Capul sau avea o forma specifica ursilor grizzly, in timp ce labele erau maronii.

Conform The Guardian, ursii grizzly sunt cei care au invadat teritoriul ursilor polari. Cei din Alaska si Canada au migrat mai la nord, asa ca intalnirile dintre cele doua specii, asemanatoare din punct de vedere genetic, au devenit inevitabile.
Din punct de vedere genetic, ceea ce se intampla nu e deloc o veste buna, afirma profesorul Andrew Derocher, de la Universitatea Alberta. E posibil sa asistam la disparitia ursilor polari, asa cum ii stim. Aceasta specie ar putea fi "inghitita" in viitor de cea a ursilor grizzly, avertizeaza el.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si