Miroase foarte bine, iar urmatorul material in cadrul Stirilor Kanal D este despre mancare. Alaturi de mine il am pe Cosmin Matei, care lucreaza in restaurantul lui Jamie Oliver de pe cel mai mare vas de croaziera din lume.

Cosmin lucreaza in restaurantul lui Jamie Oliver, iar astazi ne prezinta aperitivul preferat al celebrului Chef! Este servit ca la bunica la tara, pe un tocator de lemn.

Este o calatorie din nordul pana in sudul Italiei. Asa cum a plecat el cu caravan lui si a fost indragostit de tot ce inseamna Italia. Avem prosciutto care este air dry cum ii place lui sa spuna, adica uscat! Avem pistachio mortadela cu pistachio din Sicilia, cele mai bune din Italia Dupa aia avem toscan salami din Toscana. Si ultima este scetchata picante care in italiana inseamna preset si contine putina paprika si chilli.

Daca luati cina in acest restaurant, puteti sa fiti 100% siguri ca aveti de-a face cu ingredient organice. Este foarte important pentru Jamie ca toate produsele sa fie organice pentru ca are grija foarte mult de pui cum se creste, porc cum se creste, vita cum se creste..

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

Desertul, in schimb, ne este servit de Mariana, o alta romanca ce s-a facut remarcata la bordul celui mai mare vas de croaziera din lume! „Se numeste lemon merengue cheese cake din Amalfi. Pe un pat de crema de vanilie, apoi avem cheesecake-ul cu aroma de lamaie si deasupra se pune o bezea facuta din albus de ou”.

Romanul aflat in cea mai importanta functie pe cel mai mare vas de croaziera din lume este Catalin Buta, directorul de operatiuni pe restaurante! In subordinea lui sunt aproximativ 1.300

de persoane!

„Sunt food and beverage director pe cel mai mare vas de croaziera din lume si sunt responsabil de cea mai mare food and beverage operatiune din lume la ora actuala. Bineinteles, nu pot sa fac asta singur. Am un echipaj de 1300 de bucatari, ospatari si personal de bar”, a declarat Catalin.

„Am inceput ca room service attendant dupa care am progresat prin fiecare pozitie pana la functia de food and beverage director”, povesteste el.

Alaturi de Catalin Buta pasim si in impresionanta bucatarie a vasului Harmony of the Seas… Urmariti imagini in premiera si exclusivitate dintr-un asemenea loc.

Trecem in backstage, adica in bucatarie, unde se intampla greul! De zice greu, dar da, aici este unde totul se petrece, de aici pleaca produsul catre pasageri. Aici e inima vasului daca ii putem spune asa. Aici e productia pentru in seara asta, totul e facut proaspat. Aici este decat desertul pentru zi. Este o productie de 24 de ore.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si