Crispin Odey (57 de ani) este administratorul unui fond de investitii de peste opt miliarde de lire sterline, Odey Asset Management, si are o avere estimata la aproape un miliard de lire sterline. In ziua votului care a decis iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, Odey a speculat  consecintele produse in pietele financiare, investind masiv in aur si mizand pe prabusirea lirei sterline in fata dolarului, a dezvaluit presa britanica, citata de miscareaderezistenta.ro.

De asemenea, a speculat caderea la bursa a unor companii ca Berkeley Group, Lloyds si ITV, valoarea actiunilor acestora scazand cu 20%.  Odey spune ca si-a asumat totusi un risc urias, in cazul in care votul la referendum nu ar fi fost in favoarea BREXIT, pierderile pe care le-ar suferit fondul de investitii pe care il conduce putand aduce chiar falimentul acestuia. Unele persoane din apropierea lui Odey spun ca gestul sau n-ar fi fost deloc hazardat, el comandand, cu cateva zile inaintea referendumului, un sondaj de opinie privind prezenta si intentiile de vot ale britanicilor.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Destinul tragic de care au avut parte trei membri ai aceleiași familii din Bistrița. Au fost găsiți morți în casa lor- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si