După Brexit, Marea Britanie ar deveni "o a treia ţară" în termeni UE, a mai spus aceasta, ceea ce implică faptul că activităţile de comerţ se vor desfăşura în baza normelor Organizaţiei Mondiale a Comerţului, până la finalizarea unui nou acord, scrie Mediafax.

Malmstrom a subliniat că discuţii detaliate privind noua relaţie a Marii Britanii cu UE ar trebui să înceapă doar după procesul privind părăsirea Blocului comunitar de către acesta la nivel politic.



"Sunt de fapt două negocieri. Mai întâi părăsiţi comunitatea, şi apoi negociaţi noua relaţie, oricare ar fi ea", a spus aceasta.

" Referendumul- de care bineînţeles luăm act şi îl respectăm- nu are niciun efect legal. Mai întâi trebuie să existe o notificare, pe care următorul premier o va face, sper, repede. Şi apoi poate începe acel proces", a adăugat comisarul european pentru Comerţ.

Întrebată dacă derularea unui asemenea proces nu ar afecta economiile tuturor statelor membre UE, Malmstrom a spus că da, dar că "votul a fost foarte clar".

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Destinul tragic de care au avut parte trei membri ai aceleiași familii din Bistrița. Au fost găsiți morți în casa lor- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si