Primarul general al Capitalei a precizat ca acest aspect este una dintre urgentele pe care are de gand sa le rezolve.

"Din punctul meu de vedere, toata acea zona va trebui sa fie eliberata, este o zona cu risc seismic, toate acele familii vor trebui sa primeasca o alternativa locativa, sa mearga in alte spatii pentru ca municipalitatea sa inceapa sa consolideze acele cladiri, acolo unde este posibil.

Nu putem sa stam sa asteptam cum trec zilele, saptamânile, lunile si, Doamne fereste, daca se intâmpla ceva, noi abia atunci sa ne facem reprosuri si sa ne gândim de ce acei oameni au ramas in acele cladiri cu risc seismic. Din punctul meu de vedere, este o urgenta si ma voi apleca cât de curând asupra acestei probleme", a declarat Firea la Antena 3, potrivit Agerpres.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

O alta problema extrem de grava, este, dupa parerea ei, cea legata de cosntructia de locuinte sociale pentru tineri si cei evacuati.

"Oamenii aceia au ajuns sa aiba o viata distrusa si distorsionata, pentru ca pur si simplu au fost scosi din case si lasati pe drumuri.

Nu toti aveau bani sa-si cumpere case, nu toti au bani pentru chirii decente si stau in niste conditii inimaginabile. Din punctul meu de vedere, o prioritate pentru primarii de sectoare si pentru mine este construirea de locuinte atât pentru tineri — locuinte sociale — locuinte pentru cei care au fost nevoiti sa plece din aceste case si pentru familiile care locuiesc in cladiri cu risc seismic si asta cât se poate de repede.
Primarii de sectoare, in intâlnirile pe care le-am avut, au identificat zone in care putem sa incepem sa construim"
, a precizat edilul sef al Capitalei.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si