Stiti vorba romanului, nu este leguma mai buna decat carnea! Ei bine, va aratam cum puteti sa gatiti cea mai buna friptura traditionala. Luati si notati o reteta ca la mama acasa.
Cateva ingrediente, multa pricepere, un cuptor pe lemne bine incins si un ceaun, este tot ceea ce va trebuie pentru o mancare pe cat de gustoasa pe atat de rustica.
Intai de toate luati carne, sa fie din belsug, atentie insa, gospodina noastra, tanti Irina are sa ne impartaseasca cateva secrete.
In special trebuie sa ne pregatim carnea, ca sa iasa friptura buna trebuie sa fie o carne cu grasime, cea mai indicata este ceafa, poate fi facut si din pulpa sau cotlet dar este seaca, ca sa fie suculenta trebuie sa avem ceafa,
Se mai ia putina pasta tomate, ulei, cateva foi de dafin, pentru aroma, condimente si multa rabdare, caci carnea trebuie sa stea cel putin 3 ore la macerat, in sos.
Am pus pasta tomate, o sa adaugam ulei, ca sa facem un sos consistent, mai gustos, se mai pune sare, piper si foile de dafin pentru gust.
Sosul se pune peste carnea taiata in felii si se lasa la rece timp de trei ore, cat sa se fragezeasca si mai mult feliile de carne.
Am pus friptura in tava, am pus sos cat sa o patrunda bine, trebuie sa o acopere ca sa fiarba in abur, sa fie suculeta si frageda.
Tava se pune pret de o ora la cuptorul cu lemne, astfel carnea se va pregatii mai incet si gustul va fi unul mult mai bun, se va face in suc propriu.
Dupa o ora de astepatre ei bine, friptura noastra este gata. Mirosul ne imbie inca de cum o scoatem din cuptor.
O portie de mamaiga cu friptura asa cum faceau si bunicii acum 50 de ani. Pofta buna!


Cateva ingrediente, multa pricepere, un cuptor pe lemne bine incins si

un ceaun, este tot ceea ce va trebuie pentru o mancare pe cat de gustoasa pe atat de rustica.


Intai de toate luati carne, sa fie din belsug, atentie insa, gospodina noastra, tanti Irina are sa ne impartaseasca cateva secrete.
In special trebuie sa ne pregatim carnea, ca sa iasa friptura buna trebuie sa fie o carne cu grasime, cea mai indicata este ceafa, poate fi facut si din pulpa sau cotlet dar este seaca, ca sa fie suculenta trebuie sa avem ceafa, 
Se mai ia putina pasta tomate, ulei, cateva foi de dafin, pentru aroma, condimente si multa rabdare, caci carnea trebuie sa stea cel putin 3 ore la macerat, in sos.



Am pus pasta tomate, o sa adaugam ulei, ca sa facem un sos consistent, mai gustos, se mai pune sare, piper si foile de dafin pentru gust.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Rusia amenință pe față România. „Moscova ar putea bombarda ținte militare”. Ce țări mai sunt în vizorul Kremlinului- wowbiz.ro


Sosul se pune peste carnea taiata in felii si se lasa la rece timp de trei ore, cat sa se fragezeasca si mai mult feliile de carne.
Am pus friptura in tava, am pus sos cat sa o patrunda bine, trebuie sa o acopere ca sa fiarba in abur, sa fie suculeta si frageda. 

Tava se pune pret de o ora la cuptorul cu lemne, astfel carnea se va pregatii mai incet si gustul va fi unul mult mai bun, se va face in suc propriu.


Dupa o ora de astepatre ei bine, friptura noastra este gata. Mirosul ne imbie inca de cum o scoatem din cuptor.
O portie de mamaiga cu friptura asa cum faceau si bunicii acum 50 de ani. Pofta buna!

Citeste si: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”- kfetele.ro

Citeste si: Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

 


Abonează-te pe


TAGURI
Video
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: