Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Lucia Diaconu: E ceva sfant, e ceva de la Dumnezeu lasate si apele tot de la Dumnezeu lasate. Cine stia ca e apa aici asa?

Maria Dunca: E un miracol, chiar un miracol e aici

"De la Dumnezeu, da. Sfantul Calinic a lasat chiar apele acestea toate si chiar este vindecatoare".

De cand se stiu, localnicii isi gasesc leacurile pe Cheile Sutei. Aici, intr-un canion sapat in apropiere de drumul care duce spre Manastirea Frasinei susura ape care ar fi tamaduitoare.

Paraschiva Dumitrescu: Vin oamenii, iau apa de asta in bidoane o duc acasa si o fierb si baga picioarele si le trece de reumatism. Si demult demult, au spus batranii, nu stiu, veneau aici incalzeau bolovanii, aveau o vana mare, mare, bagau bolovanii fierbinti in apa aia si faceau baie.


-Va simtiti mai bine dupa?
-Da, da, daca bei  ca...si apa nu poti sa o bei multa. Bei asa cate un paharel. E foarte buna


Mariana Teodorescu: Merg la izvor de apa potabila. Iau in fiecare zi pentru a gati, pentru a bea. E foarte buna  

Din batrani au invatat ca fiecare izvor care tanseste din munte alina cate o durere...
Apele ar fi fost binecuvantate in vremuri stravechi de Sfantul Calinic, dar nu multi ajung la ele: izvoarele din Muereasca se afla într-un canion de peste 300 de metri inaltime, la 4 kilometri de Manastirea Frasinei.

Mariana Teodorescu: Veneau de la Manastirea Frasinei si luau apa si isi faceau baie. Vin din toate colturile si iau apa.  Stim fiecare izvor cam cum e... Asta de aici e pentru stomac.

-E foarte buna. Numai sa incercati sa vedeti cat e de buna. N-are nisip, n-are nimic. E curata, curata.

Ion Ungureanu, primar: Ne aflam in satul Andreesti al comunei Muereasca, in Cheile Sutei, asa se numeste toata zona asta

Asezarea care ascunde izvoarele facatoare de minuni e intre Baile Olanesti si Calimanesti Caciulata Cozia. Unii spun ca apele s-ar lega de izvoarele cu ape minerale care se gasesc cele doua statiuni si de-aici si proprietatile lor curative.

Lucia Diaconu: E de la Dumnezeu. Sa stiti ceva. Si cand vine potopul asa mare si ei bat clopotele la biserica si piatra se opreste. E ceva sfant, e ceva de la Dumnezeu lasate si apele tot de la Dumnezeu lasate.

Ion Ungureanu, primar: Sunt vreo 9 izvoare dupa cate stiu eu, dar doua sunt care au un debit mai maricel.
La acele izvoare ne-am gandit sa facem analize si sa calculam si debitul lor astfel incat pe viitoare sa facem un parteneriat public-privat.


Autoritatile locale spun ca vor sa introduca zona intr-un program turistic si sa realizeze prin canion o cale de acces spre Manastirea Frasinei. Multi oameni se tem insa ca asta va stirbi frumusetea locului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si