Alăturarea României de exemplu, ca o cale de a intra în UE sau pentru orice alt motiv, nu este o alegere practică şi nu este o alegere care va face lucrurile mai bune aici în Moldova ”, a spus diplomatul, pledând pentru o cooperare mai bună între clasa politică de la Chişinău şi populaţie, care să se bucure astfel de o ţară mai bună.

El a îndemnat, însă, ţara să urmeze în continuare o cale europeană.



„Moldova nu este România, Moldova îşi are propria sa istorie şi propriile sale provocări, printre care este faptul că Moldova este o ţară multietnică cu oameni care vorbesc limbi diferite şi desigur, mai este şi problema transnistreană, care nici măcar nu este sub controlul Guvernului central, dar care are nevoie de un statut special, dar un statut special în cadrul Republicii Moldova”, a insistat James Pettit.

Diplomatul american mai spune că potenţialul în R. Moldova este „foarte mare”, iar poporul  R. Moldova este „calificat şi harnic”.

Este regretabil că atât de mulţi cetăţeni au plecat din Moldova de la independenţa ei, nereuşind să găsească un loc de muncă sau să vadă un viitor pentru ei aici. Cred că este foarte important să se încerce să facă lucrurile mai bune aici, pentru ca cel puţin o parte din cei plecaţi să fie atraşi înapoi pentru a contribui”, a mai declarat James D.
Pettit în interviul citat.

Republica Moldova a sărbătorit sâmbătă 25 de ani de la declararea independenţei faţă de Moscova.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si