Proiectul de modificare a Codului Fiscal prevede că veniturile obţinute din transferul bunurilor imobile din patrimoniul afacerii se impozitează conform regulilor prevăzute pentru veniturile din activităţi independente.

În prezent, dezvoltatorii persoane fizice plătesc impozit între 1% şi 3% pe tranzacţiile imobiliare la fel ca persoanele care vând locuinţe din patrimoniul personal,  însă datorează TVA.

Impozitul este diferit în funcţie de perioada de deţinere. Astfel, dacă imobilul s-a aflat în proprietate mai puţin de trei ani, iar valoarea este mai mică de 200.000

lei, cota este 3%. Pentru o valoare a imobilului de peste 200.000 lei, impozitul este de 6.000 lei la care se adaugă 2% din ce depăşeşte 200.000 lei.

În cazul în care imobilul a fost deţinut mai mult de trei ani, cota este 2% pentru cele cu valoare sub 200.000 lei şi de 4.000 lei plus 1% din ce depăşeşte 200.000 lei.

Codul Fiscal actual, în vigoare de 1 ianuarie 2016, prevede că, pentru vânzarea de imobile- cu excepţia locuinţelor, caselor de vacanţă, a imobilelor moştenite sau retrocedate- se plăteşte TVA, fiind considerată activitate comercială.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si